Μ. Βρετανία: Κυκλοφόρησαν τα χαρτονομίσματα που απεικονίζουν τον βασιλιά Κάρολο Γ’

Διαβάζεται σε 2'
Μ. Βρετανία: Κυκλοφόρησαν τα χαρτονομίσματα που απεικονίζουν τον βασιλιά Κάρολο Γ’
Φωτογραφία με το νέο χαρτονόμισμα της Μ. Βρετανίας AP

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα απεικονίζεται από σήμερα (05/06) στα χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορούν στην Μ. Βρετανία.

Στα νέα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν σήμερα (05/06) στην Μ. Βρετανία, θα απεικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ αντικαθιστώντας εκείνα που έφεραν την μορφή της μητέρας του,  Ελισάβετ Β’.

Η τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε χθες (04/06) ότι το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου θα εμφανίζεται στα νέα τραπεζογραμμάτια των 5, 10, 20 και 50 λιρών Αγγλίας. Κατά τα άλλα, τα χαρτονομίσματα θα παραμείνουν ίδια με τα σημερινά.

Τα τραπεζογραμμάτια που είναι από πολυμερές και που το 2016 αντικατέστησαν σταδιακά τα χάρτινα, θα κυκλοφορούν μαζί με αυτά στα οποία απεικονίζεται το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

 

Τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν όσο η Ελισάβετ Β' βασίλευε στην Μ. Βρετανία AP

Στην ανακοίνωση της Τράπεζας διευκρινίζεται επίσης η σταδιακή εκτύπωση των χαρτονομισμάτων για να αντικαθιστούν αυτά που είναι φθαρμένα και να ελαχιστοποιηθεί  ο περιβαλλοντικός και χρηματοοικονομικός αντίκτυπος.

Τα νέα χαρτονομίσματα στα οποία απεικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ' AP

Τον Δεκέμβριο του 2022, λίγους μήνες μετά από τον θάνατο της Ελισάβετ Β’, κυκλοφόρησαν τα κέρματα που έφεραν την εικόνα του Καρόλου.

Από σήμερα (05/06), το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει τα παλιά χαρτονομίσματα με τα νέα που απεικονίζουν τον τρέχοντα βασιλιά, μέσω της Τράπεζας της Αγγλίας. Το όριο θα είναι 300 στερλίνες ανά άτομο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα