Μαγνησία: Τι έδειξαν οι αναλύσεις στα δίκτυα ύδρευσης

Διαβάζεται σε 3'
Νερό. Εικόνα αρχείου
Νερό. Εικόνα αρχείου ISTOCK

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις αναλύσεις των δειγμάτων από τη δεξαμενή και τα δίκτυα ύδρευσης Ριζομύλου και Στεφανοβικείου στη Μαγνησία και όσα πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι των περιοχών.

Την επιδημία γαστρεντερίτιδας που έχει πλήξει την περιοχή καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας. Το νερό εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και οι υδροφόρες προμηθεύουν τους κατοίκους με καθαρό νερό για να πιούν, να κάνουν μπάνιο ή να μαγειρέψουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, ακολουθούν τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας.

H Διεύθυνση Υγείας έλαβε δείγματα από τη δεξαμενή και τα δίκτυα ύδρευσης Ριζομύλου και Στεφανοβικείου και μετά   την ολοκλήρωση των αναλύσεων, απεστάλησαν στη ΔΕΥΑ όπου και τα γνωστοποιεί στους κατοίκους.

Από τις αναλύσεις προκύπτει πως βρέθηκε στις τοπικές κοινότητες Ριζομύλου και Στεφανοβικείου μικροβιολογική επιβάρυνση του πόσιμου νερού σε Ολικά κολοβακτηριοειδή, εντερόκοκκους και σαλμονέλα. 

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, συνίσταται άμεσα η απαγόρευση χρήσης του νερού του δικτύου για ανθρώπινη κατανάλωση και η λήψη μέτρων αντιμετώπισης της προσωρινής απαγόρευσης χρήσης του νερού του δικτύου.

Παράλληλα, συνίσταται να εφαρμοστεί το μέτρο της υπερχλωρίωσης της δεξαμενής υδροδότησης και όλου του μήκους του συστήματος ύδρευσης με διάλυμα χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης.

Τέλος, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι πολίτες, οι σχολικές μονάδες και οι σύλλογοι για να μεριμνήσουν κατάλληλα και να μην καταναλώνουν σε καμία περίπτωση το νερό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα