Πούτιν: Θα συνεργαστούμε με όποιον πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός

Διαβάζεται σε 2'
Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. (Mikhail Sinitsyn, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και το αντίκτυπο που θα έχει στις αμερικανορωσικές σχέσεις τον ενδεχόμενο νίκης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Τετάρτη (5/6) ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς αυτό πιθανότατα δεν θα αλλάξει τίποτα για τη Μόσχα. Υπενθυμίζεται πως η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, οδήγησε τους δεσμούς μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον στην χειρότερη κατάσταση από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 27ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οδήγησε σε αύξηση των ποσοστών του. «Αυτό δείχνει ότι ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει στο δικαστικό σύστημα», είπε ο Πούτιν.

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι προφανές σε όλο τον κόσμο ότι η δίωξη του Τράμπ, ειδικά η καταδίκη του για κατηγορίες που βασίζονται σε γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από χρόνια, χωρίς άμεσες αποδείξεις, είναι κατάχρηση του δικαστικού συστήματος».

«Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός», είπε ο Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δήλωσε μάλιστα ότι η Μόσχα δεν θα αναμειχθεί στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η προηγούμενη προεδρία του Τραμπ είχε βλάψει τις αμερικανορωσικές σχέσεις, είπε, και είναι δύσκολο να πει κανείς αν θα ήταν διαφορετικά αυτή τη φορά, αν κερδίσει την ψηφοφορία του Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα