Πάνος Σόμπολος: Ο διάλογος με τον γιο του μετά τη συνέντευξη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Διαβάζεται σε 3'
Πάνος Σόμπολος
Πάνος Σόμπολος THE 2NIGHT SHOW/ANT1

Ο έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ Πάνος Σόμπολος μίλησε για τα εγκλήματα σήμερα, την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και την σύζυγό του, που έχει πεθάνει.

Στην εκπομπή “The 2night show” βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης (05/06) ο αστυνομικός ρεπόρτερ Πάνος Σόμπολος, που έχει βάλει πλέον στην άκρη τη δημοσιογραφία και έχει καταπιαστεί με την συγγραφή.

Δεν μπορείς να είσαι 100 χρονών και να γυρνάς με το μικρόφωνο στο χέρι. Θέλεις την εμπειρία μου, τη γνώση μου ευχαρίστως να σου τα μεταφέρω ως προσκεκλημένος. Όχι ως εργαζόμενος να κόβω θέση από νεότερους συναδέλφους μου. Εγώ είμαι κάθετος” δήλωσε, αρχικά, ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Σχολιάζοντας τα εγκλήματα που βλέπουμε σήμερα, καθώς και τα περιστατικά έμφυλης βίας, ανέφερε: “Δεν έχουμε αύξηση εγκληματικότητας σε όλες τις μορφές. Οι ανθρωποκτονίες, για παράδειγμα, είναι περίπου ίδιες. Όμως εκεί που έχουμε φοβερή αύξηση, είναι η ενδοοικογενειακή βία. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, τριπλασιάστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν, όπως και η παιδική παραβατικότητα. Αυτά τα δύο είναι που βρίσκονται σε έξαρση. Κάθε 24ωρο έχουμε 50 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα. Όχι ότι δεν υπήρχε παλιότερα ενδοοικογενειακή βία, αλλά η γυναίκα παλιότερα δεν τολμούσε να ανοίξει στόμα, να μιλήσει. Τώρα δε μιλάει μόνο οι γυναίκα αλλά και οι γείτονες”.

Αναφερόμενος σε δεύτερες ευκαιρίες, ο Πάνος Σόμπολος σημείωσε: “Όχι όλοι. Δεν τηρούν όλοι την υπόσχεση που δίνουν. Αλλά να μην εξισώνουμε ποτέ τον δράστη με το θύμα, τον εγκληματία με το θύμα του. Δεν είναι ίσοι. Ο εγκληματίας μπορεί να πάει φυλακή, να εκτίσει κάποια χρόνια και μετά έξω. Το θύμα του, όμως, που είναι κάτω από το χώμα;”.

Παράλληλα, ο έμπειρος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον γιο του, Γιώργο Σόμπολο, και την ενασχόλησή του με την υπόθεση των τριών θανάτων στην Πάτρα. Όπως περιέγραψε:

“Ο γιος μου, όπως όλοι οι συνάδελφοι, στόχο είχαν όταν έκανε την εμφάνισή της αυτή η πολύκροτη υπόθεση, προσπαθούσε να πάρει συνέντευξη από τη μάνα ή τον πατέρα. Μετά από μεγάλο κόπο κατάφερε να πάρει την πρώτη και την τελευταία συνέντευξη από κοινού του ζευγαριού. Αυτή ήταν η επιτυχία η μεγάλη. Μίλησαν και οι δύο μαζί και αναφέρθηκαν ο καθένας στα δικά του. Ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο μετά τη συνέντευξη και μου λέει “Μπαμπά, τα κατάφερα, πήρα συνέντευξη από τους γονείς!”. Του λέω “Πώς τους φέρθηκες Γιώργο;’ και μου απάντησε “Με σεβασμό ρε πατέρα, πώς θα τους φερόμουν; Έχασαν τρία παιδιά”. Τότε δεν είχε προχωρήσει η ανάκριση. Τώρα αυτή η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Για το ένα παιδί έχουμε καταδικαστική υπόθεση, για τα άλλα δύο περιμένουμε. Αν κριθεί αμετάκλητα ένοχη και για τα τρία παιδιά, τότε θα έχουμε να κάνουμε για το έγκλημα του αιώνα. Θα είναι Μήδεια. Αλλά μην βγάζουμε εμείς συμπεράσματα μόνοι μας”.

Για την οικογένειά του και τη σύζυγό του που έχει φύγει από τη ζωή, είπε: “Και ο γιος και η κόρη και τα εγγονάκια μου είναι μια χαρά. Με αξίωσε ο θεός να τα δω να μεγαλώνουν και να τα χαίρομαι… Με αξίωσε ο Θεός να τα δω και να τα ζήσω, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα. Η μακαρίτισσα η γυναίκα μου έφυγε το 2007, δεν κατάφερε να δει ούτε εγγονάκια της ούτε να ζήσει χαρές που ζω εγώ σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα