Κυβερνητικές πηγές: Ας καταθέσει κάποια στιγμή την αρχική δήλωση πόθεν έσχες ο Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Τα μέλη της κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου, τονίζουν κυβερνητικές πηγές και καλούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το ίδιο με την αρχική του δήλωση.

Το γάντι στον Στέφανο Κασσελάκη για το πόθεν έσχες συνεχίζει και πετά η κυβέρνηση, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την αρχική του δήλωση καθώς όπως τονίζει η πλατφόρμα είναι ανοιχτή.

“Τα μέλη της Κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Κασσελάκης θα κάνει το ίδιο κάποια στιγμή με τη δική του αρχική”, έλεγαν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

Με τον τρόπο αυτό απαντούσαν και στην αξιωματική αντιπολίτευση που μετά τις πληροφορίες για νέα τρίμηνη παράταση στην προθεσμία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποφύγει για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων, όπως υποστήριξε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

“Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαχειριστεί τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον πρόεδρό του, να συγχέει, μετά το μονοσέλιδο excel, σε μια ομιλία φιάσκο, τις αρχικές με τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες”, προσέθεταν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας:

“Όσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μια: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση. Μετά από αυτό προφανώς θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα”.

Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα αναφέρθηκε χθες και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε πολύ απλά να είχε καταθέσει το πόθεν έσχες του, όπως είχε νομική υποχρέωση, πέρυσι μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι πρέπει να γίνει μία διάκριση μεταξύ του πρώτου πόθεν έσχες το οποίο προσδιορίζει την περιουσιακή κατάσταση ενός πολιτικού όταν μπαίνει πρώτη φορά στην πολιτική και του πόθεν έσχες που καταθέτει ένας πολιτικός ενεργός. Επισήμανε δηλαδή ότι ο κ. Κασσσελάκης θα έπρεπε να είχε κάνει την αρχική δήλωση πόθεν έσχες τον προηγούμενο χρόνο ως καινούριος αρχηγός.

“Εγώ καταθέτω 20 χρόνια πόθεν έσχες. Και, όπως ξέρετε, το δικό μου πόθεν έσχες έχει γίνει φύλλο και φτερό, διότι και εγώ και η σύζυγος μου στοχοποιηθήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αρχειοθετήθηκε ομόφωνα και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, στην οποία, αν δεν κάνω λάθος, συμμετείχε και ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος απάντησε σε όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου για “σκιές” και “συναλλαγές” της Επιτροπής που είχε ελέγξει το Πόθεν Έσχες του ιδίου, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα