Εξαφάνιση Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη: Τι προβληματίζει τις Αρχές

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μάικλ Μόσλεϊ
Ο Μάικλ Μόσλεϊ Fernvall Lotte via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Ο Μάικλ Μόσλεϊ αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης και έχει στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του, δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στο νησί μετέβη και κλιμάκιο της Ασφάλειας από την Ρόδο.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και εθελοντών για τον εντοπισμό του 67χρονου Βρετανού και παρουσιαστή εκπομπής υγείας, στο BBC Michael Mosley, ο οποίος παραθέριζε στην Σύμη και αγνοείται η τύχη του από το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6).

Οι Αρχές προβληματίζονται, καθώς έχουν κυριολεκτικά σαρώσει την περιοχή και θεωρούν ότι κάτι θα έβρισκαν, χωρίς ωστόσο να σταματούν οι έρευνες με την ίδια επιμονή και «χτενίζοντας» ακόμα και σημεία από τα οποία έχουν ήδη περάσει, μήπως τυχόν δεν έγινε αντιληπτό κάτι τις προηγούμενες φορές, αφού η εμπειρία έχει δείξει ότι και αυτό είναι δυνατό να έχει συμβεί.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με φίλους τους και την Τετάρτη, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αποφάσισαν εκείνοι να επιστρέψουν με το καΐκι στην Σύμη και εκείνος θα ακολουθούσε με πεζοπορία προς το Πέδι. Βεβαίως σε βραχώδη περιοχή και σε συνθήκες καύσωνα, ενώ δεν είχε και το κινητό του τηλέφωνο μαζί που το είχε αφήσει στο κατάλυμα τους.

Υπάρχει μία μαρτυρία μίας γυναίκας ότι τον είδε στο Πέδι, ωστόσο από κάμερες της περιοχής που ελέγχθηκαν, αυτή η μαρτυρία δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί, αφού ο αγνοούμενος δεν έχει καταγραφεί να περνάει από το σημείο που υπέδειξε η μάρτυρας.

Εκτός του drone, του ελικοπτέρου και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου-ανιχνευτή, στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου που διερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο ίδιος σύμφωνα με την σύζυγό του, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε είχε εμφανίσει κάποια ψυχολογική διάθεση που να δικαιολογεί π.χ. την επιλογή του να ήθελε να κάνει κακό ο αγνοούμενος στον εαυτό του, ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποιο προφανές κίνητρο για κάποιον τρίτο.

Οι έρευνες σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται και στο νησί και στην θάλασσα από δυνάμεις του Λιμενικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα