Χαλκιδική: Συνελήφθη 24χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης της Σουηδίας

Διαβάζεται σε 4'
Άνδρας συλλαμβάνεται από την αστυνομία
iStock

Συνελήφθη στη Χαλκιδική 24χρονος, βασικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης της Σουηδίας υπεύθυνη για εκτελέσεις, απαγωγές και εμπόριο όπλων.

 

Εντοπίστηκε στην Χαλκιδική και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 24χρονος Σουηδός υπήκοος με καταγωγή από το Καζακστάν, που εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής σε βάρος του για σωρεία κακουργημάτων, ως βασικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δρα στην Σουηδία και είναι υπεύθυνη για εκτελέσεις, απαγωγές και εμπόριο όπλων.

Ο 24χρονος αρχικά είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία και στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Χαλκιδική, όπου και εντοπίστηκε.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, ειδικό κλιμάκιο της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. μετέβη αρχικά στη Θεσσαλονίκη και έπειτα στη Χαλκιδική προς εντοπισμό του διεθνώς αναζητούμενου.

Μεσημβρινές ώρες χθες, αστυνομικοί εντόπισαν τον 24χρονο να εξέρχεται του καταλύματός του και να επιβιβάζεται σε ταξί, το οποίο έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση. Ακολούθως, κατά την αποβίβασή του, τον προσέγγισαν προκειμένου να τον ελέγξουν. Κατά τον γενόμενο έλεγχο τους επέδειξε πλαστή ταυτότητα Αυστριακών Αρχών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, κινητά, ένα Rolex, όπλο και σφαίρες και ένα μενταγιόν στο οποίο αναγράφονταν οι λέξεις «DNT»  και «SICARIO SCAR 121 POINT TAKER». Το «SICARIO» μάλιστα σημαίνει «εκτελεστής».

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής και παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, το οποίο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 3.300 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του, σήμερα το μεσημέρι, εκδόθηκε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Σουηδικές Αρχές για «Παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρεία».

Για το ανωτέρω ένταλμα συνελήφθη εκ νέου από την Ασφάλεια και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου αποφασίσει σχετικά με την έκδοσή του.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομία για την υπόθεση αναφέρει:

«Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, σε περιοχή της Χαλκιδικής, 24χρονος αλλοδαπός στο πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις Σουηδικές Αρχές καθώς και την υποστήριξη της Europol.

Ειδικότερα, για τον ανωτέρω είχαν περιέλθει πληροφορίες από τις Αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη Σουηδία.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και διερεύνηση περαιτέρω πληροφοριακών στοιχείων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, επέδειξε πλαστή ταυτότητα αλλοδαπών Αρχών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψή του.

Σε επακόλουθη σωματική έρευνα καθώς και έρευνα στην οικία που διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.830 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές, χρυσίζουσα αλυσίδα με στρογγυλό χρυσίζον μενταγιόν, ασημίζον ρολόι, πιστόλι με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια, 32 φυσίγγια και νάιλον συσκευασία συνολικού μεικτού βάρους 24,1 γραμμαρίων, περιέχουσα ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Επιπλέον, ο ανωτέρω θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών καθώς από τις Σουηδικές Αρχές εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρεία».

GREKEN – Ο “ΕΛΛΗΝΑΣ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα