Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις στις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 3'
Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος
Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Επιπόλαιες επιλογές ίσως αποδειχθούν μετά πολιτικές αυτοχειρίες” τόνισε από το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός στην ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης της ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες. Καρφιά για “τηλεεμπόρους εθνικής ευαισθησίας και πίστης”, επίθεση σε Κασσελάκη- Ανδρουλάκη.

Νέο μήνυμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Σύνταγμα.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως στόχο “όλη η Ελλάδα να είναι μπλε όπως στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου”. Υποστήριξε ότι: “Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη”. Ενώ τόνισε ότι:

“Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια, αδιαφορία, εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες. Επιπόλαιες επιλογές ίσως αποδειχθούν μετά πολιτικές αυτοχειρίες”. 

Υπογράμμισε άλλωστε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι διπλά σημαντικές γιατί θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται απόλυτα με τη ζωή στην Ελλάδα. “Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία”, υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι: “«Ευρώπη» είναι οι μεγάλες και μικρές καθημερινές νίκες που δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Αν άλλοτε παλέψαμε να «Μείνουμε Ευρώπη», τώρα «Είμαστε Ευρώπη».” 

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά ιδίως στα μικρά δεξιά κόμματα όπως η Ελεύθερη Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Νίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την αντιπολίτευση “μία Βαβέλ, κομιστή αναξιοπιστίας, που θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά της προόδου αναβιώνοντας τον λαϊκισμό των παροχών.” Είπε μάλιστα “δεν μιλούμε για τον κ. Κασσελάκη και το άφαντο Πόθεν Έσχες του, τον κ. Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός, αλλά αρνείται  κάθε βήμα εκσυγχρονισμού και για τους τηλε-εμπόρους της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης.” 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι: “Δεν θα επιτρέψω η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στις εποχές που φλέρταρε με τη χρεοκοπία δε θα τάξω ποτέ υποσχέσεις που δεν μπορώ να εκπληρώσω. Όπως τα 45 δισ στο – ο θεός να το κάνει- πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και ο πληθωρισμός θα νικηθεί με πληθωριστικά μέτρα. Ενώ κάποιοι άλλοι τάζουν συντάξεις 4.000 ευρώ. Και κάποιοι άχρωμοι στη μέση θέλουν να μιμηθούν τον δεύτερο.”

Αναγνώρισε την κόπωση και απογοήτευση των ψηφοφόρων. Υποστήριξε όμως ότι “τα συναισθήματα αυτά δεν πρέπει να γίνουν βαρίδια στην πορεία του τόπου”. Και ζήτησε “να μη ρισκάρουμε μία νέα περιπέτεια στο όνομα άγονης διαμαρτυρίας γιατί όσα θα κινδυνέψουν τότε δεν είναι λίγα και ασήμαντα.” 

Ο πρωθυπουργός τόνισε τέλος ότι: “Ο εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός ιδίως φίλων μας που θεωρούν ότι όλα έχουν κριθεί. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και λένε είναι πρώτη η ΝΔ. Λάθος. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις. Οι κάλπες μεθαύριο θα είναι και πάλι άδειες.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα