Φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα – Έκτακτες ρυθμίσεις

Διαβάζεται σε 4'
Φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα – Έκτακτες ρυθμίσεις
EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Αθηνών Κορίνθου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από ανατροπή βυτιοφόρου. Εικόνες από το σημείο.

Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα.

Ωστόσο, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ιδιαίτερα υψηλό θερμικό φορτίο ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στη γέφυρα, η οποία αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί.

Η εν λόγω απόφαση προέκυψε ύστερα από επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών στο σημείο, Νίκου Ταχιάου, μαζί με μηχανικούς του υπουργείου, οι οποίοι και διενήργησαν έλεγχο στατικότητας στη γέφυρα, με κλιμάκια Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.

Οι εργασίες καθαίρεσης έχουν ξεκινήσει ήδη με σφύρες και φορτηγά και για αυτό το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες, καθώς η κατεδάφιση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Η άμορφη μάζα σιδερικών που είχε απομείνει από το βυτιοφόρο στο σημείο, απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Στο σημείο μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται πως το βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του και ντελαπάρισε, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε και φωτιά.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

INTIME NEWS

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Στη Νέα Εθνική, στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο η κυκλοφορία προς Κόρινθο εκτρέπεται από την έξοδο Λουτρακίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από την “Ολυμπία Οδό”:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

  • προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
  • προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή (9/6) το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Όμως, η παλαιά Εθνική Οδός παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

patrisnews.com

Σημειώνεται ακόμη, αύριο, Κυριακή (9/9), ανήμερα των Ευρωεκλογών, που αναμένεται να υπάρχει μεγάλη κίνηση οδηγών προς την Πελοπόννησο, η Τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλ. μία λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα.

Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της τροχαίας λόγω της κατάστασης στην ΕΟ από την ανατροπή του βυτιοφόρου, για να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφοριας έχει αποφασιστεί:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το 23,5 χλμ (Ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 km (κόμβο Μορέα) για σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως τις 23:00 και για αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

Στη σύλληψη του οδηγού του βυτιοφόρου προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα