Δανία: Ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα υπέστη η πρωθυπουργός από την επίθεση

Διαβάζεται σε 2'
Mette Frederiksen
Mette Frederiksen AP Photo Jeremias Gonzalez

Σοκαρισμένη και με ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα νοσηλεύεται η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα υπέστη η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά την επίθεση που δέχθηκε από έναν άνδρα στο κέντρο της Κοπεγχάγης την Παρασκευή (7/6), όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο της.

«Πέραν αυτού, η πρωθυπουργός είναι σώα και αβλαβής, όμως έχει σοκαριστεί από το περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η Φρεντέρικσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για έναν ιατρικό έλεγχο, μετά την επίθεση. Όλες οι επίσημες υποχρεώσεις της πρωθυπουργού ακυρώθηκαν για σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο της.

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας 39χρονος άνδρας θα οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Κοπεγχάγης για ανάκριση σήμερα, περίπου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Ούτε η αστυνομία ούτε το γραφείο της πρωθυπουργού έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το κίνητρο του δράστη ή εάν αυτός οπλοφορούσε.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν στη δανέζικη εφημερίδα ΒΤ ότι είδαν τη Μέτε Φρεντέρικσεν να φτάνει στην πλατεία, ενώ κάθονταν κοντά σε ένα σιντριβάνι λίγο πριν τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας). «Ένας άνδρας ήλθε από την αντίθετη κατεύθυνση και την έσπρωξε δυνατά στον ώμο, γεγονός που την έκανε να χάσει την ισορροπία της», χωρίς, όμως, να πέσει, σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Ποια είναι η Φρεντέρικσεν

Η 46χρονη Φρεντέρικσεν έγινε πρωθυπουργός το 2019 αφού ανέλαβε την ηγεσία των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ούσα η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Δανίας.

Αμέσως μετά, ενεπλάκη σε μια διαμάχη με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αφού απέρριψε την ιδέα του να αγοράσουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία. Ο κ. Τραμπ την αποκάλεσε «άσχημη» αφού απέρριψε την πρόταση για μια τέτοια συμφωνία, ως «παράλογη».

Το 2022, η Φρεντέρικσεν επικρίθηκε έντονα από επιτροπή που διερευνούσε την απόφαση της κυβέρνησής της να θανατώσει εκατομμύρια μινκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κόβιντ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα