Σύμη: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο πριν την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ

Διαβάζεται σε 4'
Βίντεο ντοκουμέντο από το BBC με τον Μάικλ Μόσλεϊ
Βίντεο ντοκουμέντο από το BBC με τον Μάικλ Μόσλεϊ Caption/Twitter

Νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον Μόσλεϊ να περπατά στο Πέδι της Σύμης και να κατευθύνεται προς τους βραχώδεις λόφους.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας (CCTV) εξασφάλισε και έφερε στη δημοσιότητα το BBC, στο οποίο διακρίνεται ο 67χρονος Βρετανός παρουσιαστής, Μάικλ Μόσλεϊ,  τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Τετάρτη (5/6), να περπατά στο χωριό Πέδι της Σύμης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας άνδρας κρατώντας μία ομπρέλα και ένα καπέλο, που όλα δείχνουν πως είναι ο Μόσλεϊ, περπατά δίπλα στη μαρίνα στο χωριό Πέδι, με κατεύθυνση τους βραχώδεις λόφους.

Στο βίντεο ο Μόσλεϊ φαίνεται να περπατά σταθερά και να είναι σε καλή φόρμα, όπως δήλωσε αστυνομικός στο BBC News.

Η εν λόγω εικόνα πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες λήψεις από κλειστό κύκλωμα καμερών του Βρετανού παρουσιαστή πριν φύγει από το χωριό.

Το βίντεο ντοκουμέντο:

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου δημοσιογράφου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σε εξέλιξη ενώ τα ερωτήματα γύρω από την εξαφάνισή του παραμένουν αναπάντητα. Αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν καταφέρει να ερμηνεύσουν την επιλογή του Μόσλεϊ να ξεκινήσει πεζοπορία εν μέσω καύσωνα και με μοναδική αντηλιακή προστασία μία ομπρέλα και το καπέλο του και μάλιστα χωρίς να πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται πως, το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου ο 67χρονος πήγε για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Από εκεί φέρεται να ενημέρωσε τη σύζυγό του και την παρέα του πως θα έκανε πεζοπορία προς το χωριό Πέδι και δεν θα επέστρεφε μαζί τους με το θαλάσσιο ταξί.

Έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

NEWS 24/7

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Μάικλ Μόσλεϊ

Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με ειδικό σκύλο ανιχνευτή και πυροσβεστών με τη συνδρομή drone αυτή την φορά, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο, βραχώδες και ορεινό σημείο, ανάμεσα στο Πέδι και τον Γιαλό Σύμης.

Ουσιαστικά, είναι σαν μία χερσόνησος στο νησί ανάμεσα στα δύο σημεία, η οποία είναι ορεινή και χωρίς σκιά με πολύ επικίνδυνα σημεία και πτυχές στα βράχια. Υπάρχει κάποια σηματοδότηση περιπατητών αλλά όχι «πατημένο» μονοπάτι.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ κατά τις διακοπές του στη Σύμη, πριν την εξαφάνιση του. Facebook

Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ότι είναι πολύ μεγάλη περιοχή έως την Αγία Μαρίνα και στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει ποια κατεύθυνση μπορεί να έχει πάρει ο αγνοούμενος, που σημαίνει ότι θα πρέπει να σαρωθεί ολόκληρη η έκταση.

Θεωρητικά, εφόσον δεν επέλεξε τον δρόμο από το Πέδι για την Σύμη αλλά το βουνό, θα πρέπει να έχει κατευθυνθεί προς την κορυφή με σκοπό να το κατέβει από την άλλη πλευρά προς τον Γιαλό Σύμης.

Η έρευνα στο σημείο, όπως αναφέρουν οι Αρχές, είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη και για τους ίδιους και χρειάζεται στην πραγματικότητα να κοιτούν κάθε βράχο ξεχωριστά για να τον εντοπίσουν. Τις προσπάθειες αναζήτησης θα συνδράμει αργότερα σήμερα και ελικόπτερο.

Μάχη με τον χρόνο

Μέλος της ομάδας διάσωσης έκανε λόγο στο SkyNews για «μάχη με τον χρόνο», συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε.

«Το μονοπάτι δεν είναι εύκολο να το ακολουθήσει κανείς. Αν έπαιρνε μια λάθος στροφή, θα χανόταν» επεσήμανε.

Στη Σύμη τις τελευταίες ώρες έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή, οι τρεις γιοι και η μία κόρη του.

Δήμαρχος Σύμης: Πιστεύω ότι σήμερα θα βρούμε τον άνθρωπο

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο ΕΡΤnews, εξέφρασε την εκτίμηση από τη στιγμή που έχει στοχοθετηθεί η περιοχή των ερευνών, ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τους στελέχη των υπηρεσιών που τις διενεργούν.

«Πιστεύω ότι σήμερα θα τελειώσει το όλο πρόβλημα και θα βρούμε τον άνθρωπο. Ψάχνουμε απεγνωσμένα. Είναι τεράστια αγωνία που βιώνουμε όλοι»,  είπε συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πάνω από 100-150 ξένοι δημοσιογράφοι στο νησί, που καλύπτουν το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα