Daniel Freund στο NEWS 24/7: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ δεν είναι προς πώληση

Διαβάζεται σε 2'
O ευρωβουλευτής Daniel Freund
O ευρωβουλευτής Daniel Freund Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Daniel Freund, σχολιάζει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στο NEWS 24/7. Τι είπε για την ακροδεξιά και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σχολιάζει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Daniel Freund στο NEWS 24/7, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει τόσο για το γενικό αποτέλεσμα, αλλά και τις νέες δυναμικές που δημιουργούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, είπε αρχικά πως τα συναισθήματά του είναι ανάμεικτα, καθώς από τη μία, στην πόλη, στην περιοχή του, οι Πράσινοι καταγράφουν ισχυρά ποσοστά, αλλά γενικότερα στη Γερμανία, όπως επίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα αποτελέσματα είναι χειρότερα από ότι ήλπιζαν στο κόμμα των Πρασίνων.

Ο κ. Freund διαπίστωσε πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι τόσο στο προσκήνιο, όσο ήταν στο παρελθόν. Όπως είπε στη συνέχεια, η δυναμική είναι διαφορετική ανάλογα με την σκοπιά από την οποία κοιτάει κάποιος. “Στην Ολλανδία και τη Δανία βγήκαμε ενισχυμένοι, ενώ στη Γαλλία χάσαμε αρκετά. Οι δυναμικές εξαρτώνται από το εθνικό πλαίσιο. Βλέπουμε ότι ακόμη, για πολλούς ψηφοφόρους, η επίδοση της κυβέρνησης μέτρησε περισσότερο από ότι ευρωπαϊκά ζητήματα και τους υποψήφιους για την Ευρωβουλή. Αυτό είναι λυπηρό αλλά είναι και η πραγματικότητα για πολλές χώρες μέλη της ΕΕ.” είπε στη συνέχεια.

Για το τί περιμένει την επόμενη πενταετία, είπε: “Θα δούμε τώρα τι να περιμένουμε, αν η φον ντερ Λάιεν που, με το ισχυρότερο κόμμα στην ευρωβουλή, το EPP, αρχίσει τις διαπραγματεύσεις. Εμείς, ως Πράσινοι, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε σε ένα φιλο-ευρωπαϊκό πλαίσιο, παλεύοντας κατά της κλιματικής αλλαγής και την εξουσία όπως ασκείται σήμερα. Αν προτιμά να πάει με την άκρα δεξιά, τότε θα μας έχει αντίπαλους στην Ευρωβουλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να προστεθούμε στην πλειοψηφία σε επίπεδο ΕΕ”.

Παράλληλα, δήλωσε στο NEWS 24/7 για την περίπτωση Μελόνι: “Ο συνασπισμός γύρω από την Μελόνι με άλλους ευρωσκεπτικιστές, είναι στ’ αλήθεια εχθροί της δημοκρατίας. Δεν ολοκλήρωσαν τη δουλειά τα τελευταία πέντε χρόνια, θέλουν να εξαφανίσουν αυτόν τον χώρο εδώ, δεν θα τους έβαζα επικεφαλής σε επίπεδο ΕΕ.”

Τέλος, μιλώντας για τη διαφάνεια, είπε: “Θα συνεχίσω να μάχομαι για την διαφάνεια, για τον έλεγχο των λόμπι, ενάντια στη διαφθορά, για ανθρώπους όπως ο Όρμπαν, αλλά και άλλους που βρίσκονται εδώ και άλλα μέλη της ακροδεξιάς από την χώρα μου που δωροδοκούνται από την Κίνα ή την Ρωσία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ δεν είναι προς πώληση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα