Ευρωεκλογές 2024 – Iskra Mihaylova: Δεν μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία χωρίς το Renew

Διαβάζεται σε 2'
MIHAYLOVA, Iskra (Renew, BG)
MIHAYLOVA, Iskra (Renew, BG) European Union 2023 - Source : EP Fred MARVAUX

Η αντιπρόεδρος του Renew Europe, της τρίτης μεγαλύτερης από τις επτά πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολίασε τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αλλά και την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει εκλογές

Τους Ευρωπαίους πολίτες για τη στήριξη στις Ευρωεκλογές που έφεραν και πάλι το Renew Europe στην τρίτη θέση με 82 έδρες ευχαρίστησε η αντιπρόεδρος του κόμματος και ευρωβουλεύτρια Iskra Mihaylova, στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

“Παραμένουμε τρίτο σε μέγεθος κόμμα και πολύ σημαντικό για το desicion making μελλοντικών πολιτικών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία χωρίς εμάς. Θα είμαστε στο επίκεντρο αυτής της πλειοψηφίας -παρεμπιπτόντως έχασαν τις περισσότερες έδρες, 20 στον αριθμό.

“Παρά την αύξηση των πολιτικών δυνάμεων της ακροδεξιάς είμαστε πάλι το τρίτο γκρουπ, διατηρήσαμε τις αξίες μας και επιμένουμε πως το ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει να δουλεύει για τη δημοκρατία στην ΕΕ, για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτικών και τον ανταγωνισμό του industry και τη νομιμότητα. Είναι απίστευτα σημαντικό να βρούμε λύσεις και να απαντήσουμε στους πολίτες που έχουν προσδοκίες από εμάς”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η ίδια απάντησε και για μία ενδεχόμενη συνεργασία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ερωτηθείσα για το τι θέλει για να στηρίξει τη Γερμανίδα πολιτικό απάντησε: “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σήμερα πανηγυρίζουμε και εκτιμούμε το αποτέλεσμα. Δεν μιλάμε για προσωπικότητες. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό στο εγγύς μέλλον. Η ομάδα μας θα αποφασίσει πώς θα συνεργαστεί με την πλειοψηφία”.

Η εκπρόσωπος του Renew για τις εκλογές στη Γαλλία

“Η απόφαση του Μακρόν δεν είναι υπό συζήτηση του νέου Ευρωκοινοβουλίου, είναι εσωτερική απόφαση του προέδρου της Γαλλίας. Συγχαίρουμε τους συνεργάτες μας στη Γαλλία που ήταν το δεύτερο κόμμα μετά τις εκλογές και πρέπει να τονίσω ότι έχουμε αυξήσει τη δύναμή μας σε διαφορετικά κράτη. Στη Σλοβακία για παράδειγμα είμαστε πρώτη δύναμη.

Το diversity της Ευρώπης είναι της Ευρώπης και οι εθνικές αποφάσεις εθνικές αποφάσεις, αλλά η επιτυχία είναι της ομάδας μας”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα