Ανδρουλάκης: “Η στροφή προς την ακροδεξιά να προβληματίσει την κυβέρνηση που την εξέθρεψε”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

“Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δυο ηχηρά μηνύματα της κάλπης” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα, χάνοντας 14 μονάδες από τον πήχη των τελευταίων εθνικών εκλογών και 5 μονάδες από τον πήχη των τελευταίων ευρωεκλογών. Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε πολύ μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, όπως η στεγαστική κρίση, το ΕΣΥ και το κόστος ζωής.Τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

“Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δυο ηχηρά μηνύματα της κάλπης

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν συμμετείχε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας 

Αποδεικνύεται έτσι ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του. Ως νέος πολιτικός σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μία τέτοια εξέλιξη. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η πολιτική να δίνει λύσεις, συγκινεί και να γοητεύει και όχι να δημιουργεί θυμηδία, απέχθεια ή νέα αδιέξοδα.

Υπάρχει ταυτόχρονα μια ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό που πρέπει να μας προβληματίσει και ιδίως πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση που την εξέθρεψε, υποβαθμίζοντας συστηματικά το κράτους δικαίου, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Σε αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα, χάνοντας 14 μονάδες από τον πήχη των εθνικών εκλογών και 5 μονάδες από εκείνον των ευρωεκλογών

Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε πολύ μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η στεγαστική κρίση, το ΕΣΥ, το κόστος ζωής. Τιμωρήθηκε η αλαζονεία της, η ασυδοσία της και η διαφθορά.

Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Θα πάρω συνεπώς όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. 

Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να δώσει μια συνέπεια μια πολιτική μάχη ιδεών, θέσεων και προγραμματικών λύσεων με την πολιτική στο επίκεντρο μακριά από τον ευτελισμό, την απαξίωση και την τοξικότητα.

Στην 3η κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε έναν χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας, πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019. Σπάσαμε επιτέλους τη γαλάζια κυριαρχία πρασινίζοντας δυο νομούς της Κρήτης μετά από 12 χρόνια. Επίσης είμαστε 2η δύναμη σε 19 νομούς της χώρας, η παράταξή μας ξανασυστήθηκε με τους ψηφοφόρους του κέντρου, όπου αναδειχθήκαμε σε πρώτο κόμμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls.

Βεβαίως υπάρχει και μια ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας. Μια ασυμμετρία που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε άμεσα και πρέπει να ανατρέψουμε άμεσα, γιατί θέλουμε ξανά να πρωταγωνιστήσουμε. 

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά διασυνδέθηκε με τις αγωνίες του ελληνικού λαού, ενώνοντας του πολίτες κάτω από ένα εθνικό σχέδιο, μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας. Αυτή είναι η μεγάλη προίκα της παράταξης. Και αυτή θα είναι η πραγματική πυξίδα όλων των πρωτοβουλιών και όλων των κινήσεων που θα πάρουμε άμεσα αλλά και στο μέλλον”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα