Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικες λόγω κατανάλωσης αλκοόλ

Διαβάζεται σε 1'
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικες λόγω κατανάλωσης αλκοόλ
iStock

Δύο ανήλικες κοπέλες, 16 και 17 ετών, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο αφού τους σέρβιραν αλκόολ σε μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο νοσοκομείο κατέληξε η έξοδος δύο ανήλικων κοριτσιών, 16 και 17 ετών, αφού τους σέρβιραν αλκοόλ σε γνωστό μπαρ του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ο  62χρονος ιδιοκτήτης μάλιστα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, ενώ στα κορίτσια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα νυχτερινά κλαμπ και μπαρ έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν την ηλικία όσων πρόκειται να καταναλώσουν αλκοόλ, προκειμένου να διαπιστωθεί πως πρόκειται για ενήλικα άτομα. Στην περίπτωση του μπαρ στο Ηράκλειο, δεν συνέβη τέτοιος έλεγχος, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να μεθύσουν και να χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό, «συνελήφθη χθες (09.06.2024) το μεσημέρι στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ένας (1) ημεδαπός για το αδίκημα της έκθεσης. Ειδικότερα, ο ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν προέβη στις δέουσες ενέργειες ώστε να αποτρέψει την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικες ημεδαπές. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα