Κούβα, Queen και σινεμά στην πανσέληνο σε περιμένουν το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ

Διαβάζεται σε 14'
Κούβα, Queen και σινεμά στην πανσέληνο σε περιμένουν το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ

Όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι έρχονται στο ΚΠΙΣΝ και το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00 οι εκρηκτικοί λατινοαμερικάνικοι Buena Vista All Stars φέρνουν τις διαχρονικές μελωδίες τους από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ.

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις περιμένουν τους επισκέπτες που θα θελήσουν να επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τις ζεστές νύχτες της ωραιότερης εποχής του χρόνου, του καλοκαιριού.

Όπως κάθε χρονιά οι συναυλίες του ΚΠΙΣΝ γίνονται πόλος έλξης για όλους μας (δεν ξεχνάμε την απόλυτη μουσική υπέρβαση του περσινού καλοκαιριού με τον Fatboy Slim και το εκπληκτικό λέιζερ σόου του).

Η αγαπημένη σειρά συναυλιών Parklife παρουσιάζει και φέτος το καλοκαίρι καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα και δίνοντας αφορμή για ξεχωριστές μουσικές αποδράσεις στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00, καλεσμένοι της σειράς είναι οι Buena Vista All Stars που θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Una Noche en La Habana Tour» (Μια νύχτα στην Αβάνα).

Ταξιδεύοντας από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ,  οι Buena Vista All Stars υπόσχονται μια εκρηκτική βραδιά γεμάτη γρήγορους λατινοαμερικανικούς ρυθμούς, πολύ χορό και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα «Chan-Chan», «Dos Gardenias», «El Cuarto De Tula», «Candela», «Carretero».

ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες: Buena Vista Social Club, έρχονται οι θρυλικοί κληρονόμοι και διάδοχοι του διάσημου Buena Vista Social Club

Όταν οι Buena Vista Social Club  – αυτή η θρυλική μπάντα των βετεράνων Κουβανών μουσικών που απέκτησε μια «δεύτερη ζωή» αφού πρώτα συναντήθηκε, σχεδόν τυχαία, σε ένα στούντιο ηχογράφησης στην Αβάνα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 – ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους «Adiós» το 2015, όλοι πίστεψαν ότι όντως επρόκειτο για τον συναυλιακό τους αποχαιρετισμό. Μετά το επίσημο αυτό «αντίο», ήρθε η νοητή μουσική τους συνέχεια: Οι Buena Vista All Stars, οι μουσικοί κληρονόμοι και διάδοχοι του διάσημου Buena Vista Social Club.

Το μουσικό σύνολο των Buena Vista All Stars περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Κουβανούς μουσικούς του σήμερα: τον τιμημένο με το βραβείο «Carlos Gardel» Ibrahim Ferrer Jr., γιο του Ibrahim Ferrer του Buena Vista Social Club, τον βραβευμένο με Grammy και επικεφαλής της μπάντας, Juan De Marcos Gonzalez, τον βιρτουόζο του laúd (παραδοσιακό κουβανέζικο όργανο που μοιάζει με λαούτο), Barbarito Torres, ένα από τα τελευταία επιζώντα μέλη της αρχικής μπάντας, καθώς και μια all-star σύνθεση μουσικών που ενορχηστρώνεται από τον μαέστρο Demetrio Muñiz.

Οι Buena Vista All Stars συνδυάζουν με κομψό τρόπο τη μουσική παράδοση με την καινοτομία, διατηρώντας πιστά τους ήχους ενός αγαπημένου παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα δίνουν στις παραστάσεις τους ένα φρέσκο και ζωντανό πνεύμα που τους καθιστά αυτοστιγμεί κλασικούς.

Devendra Banhart
Devendra Banhart Dana Trippe

Η συναυλία των Buena Vista All Stars αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό από κοντά τους πιο σημαντικούς μουσικούς πρεσβευτές μιας χώρας με τεράστια μουσική παράδοση, όπως η Κούβα, η οποία εδώ και χρόνια ηγείται της λεγόμενης «world music» σκηνής.

Εκτός από τον Devendra Banhart (25/07) και τους Buena Vista All Stars (29/06) αναμένουμε την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ σε μία συναυλία – αφιέρωμα στα τραγούδια των Queen (08/09).

ΕΡΤ χορωδία ορχήστρα
Πηνελόπη Γερασίμου

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραμένει το πιο δροσερό σημείο συνάντησης στην πόλη: βόλτες δίπλα στο Κανάλι, περίπατοι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, θέα στη θάλασσα από τη Βεράντα του Φάρου, παιχνίδια στους Πίδακες Νερού, συναυλίες αλλά και ταινίες στο Ξέφωτο, με πανσέληνο ή χωρίς, DJ sets στο ηλιοβασίλεμα, όλα συνωμοτούν για να κυλήσουν ξέγνοιαστα οι ζεστές νύχτες της ωραιότερης εποχής του χρόνου.

Πανσέληνος στο ΚΠΙΣΝ και σινεμά στο Ξέφωτο

Καλοκαίρι σημαίνει, βέβαια, θερινό σινεμά και οι επιτυχημένες σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids επιστρέφουν στο Ξέφωτο για ένατη χρονιά. Η επιμέλεια του προγράμματος για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣN www.snfcc.org καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

Όλο το πρόγραμμα του καλοκαιριού πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα