Δολοφονία 11χρονης: Η Βασιλική πήγαινε στον παππού της αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να φτάσει

Διαβάζεται σε 3'
11χρονη που είχε εξαφανισθεί χθες από την περιοχή Μυρτιά στον Πύργο βρέθηκε νεκρή σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι
11χρονη που είχε εξαφανισθεί χθες από την περιοχή Μυρτιά στον Πύργο βρέθηκε νεκρή σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι Eurokinissi

Στον παππού της πήγαινε η 11χρονη όταν ο δράστης που είναι θείος της, την είδε στον δρόμο και την φώναξε στο αμάξι του. Το παιδί τον εμπιστεύτηκε και μπήκε στο αυτοκίνητό του και ο δράστης της οδήγησε στα χωράφια όπου της επιτέθηκε με μανία

Στον παππού της πήγαινε χθες το βράδυ η 11χρονη Βασιλική όταν έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της, στην Μυρτιά, όμως δεν πρόλαβε ποτέ να φτάσει. Στην διαδρομή για το σπίτι του παππού της, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας η στιγμή που σταματάει μπροστά της με το αυτοκίνητό του ο δράστης και το κοριτσάκι που δεν μπορούσε να υποψιαστεί τις νοσηρές βλέψεις του, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου της.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. Το παιδί βρέθηκε άγρια δολοφονημένο σήμερα το μεσημέρι,  σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή Ηλείας.

Η μητέρα του παιδιού προχώρησε στην δήλωση εξαφάνισης τα ξημερώματα και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου. Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη Βασιλική να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό της 14χρονης ξαδέρφης του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής και πάλι στην Μυρτιά, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε το 2020 σε 9 έτη φυλάκισης αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με αυτά τα δεδομένα τον προσήγαγαν και από το πρωί τον ανέκριναν, μέχρι που τελικά το μεσημέρι ομολόγησε την δολοφονία του άτυχου κοριτσιού και οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή, υποδεικνύοντας περίπου το σημείο που βρέθηκε το άψυχο κορμάκι του παιδιού. Το παιδάκι φορούσε τα ρούχα του αλλά ήταν μέσα στα αίματα αφού είχε ένα μεγάλο τραύμα στον λαιμό και αρκετά ακόμη σε όλο του το σώμα. Σίγουρα πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά στον δράστη που την κατακρεούργησε με ένα κατσαβίδι όπως παραδέχτηκε στους αστυνομικούς.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αφού τα συνοδά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό ήταν το κίνητρο. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα την νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πύργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα