Ανοιχτά πανιά σ’ ανοιχτά νερά

Διαβάζεται σε 5'
Ανοιχτά πανιά σ’ ανοιχτά νερά
Athens Trophy 2024 ©AleN Photography/ Nikos Alevromytis

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ συμπράττει με τον ΠΟΙΑΘ, γιορτάζοντας την ελληνική ιστιοπλοΐα

Ανοιχτή θάλασσα θα πει ελευθερία. Να ατενίζεις το γαλάζιο του ορίζοντα, γυρεύοντας το σημείο ένωσης, την αχνή γραμμή της συνάντησής με το γαλάζιο των νερών. Να αφήνεις το βλέμμα σου να ξεκουραστεί σε μια θέα δίχως αρχή και τέλος, ενώ το σκαρί σου γλιστρά με επιδεξιότητα πάνω στα παιχνιδιάρικα κύματα που κρατούν τον ρυθμό. Η δροσιά να σου χαϊδεύει το μέτωπο. Η αρμύρα να κυριαρχεί στην αίσθηση της γεύσης, σαν άλλη διαβεβαίωση πως εδώ, σε τούτον τον αλλιώτικο κόσμο που δραπέτευσες, όλα είναι πιο έντονα και μαζί πιο γαλήνια. Όλα μοιάζουν απέραντα. Όλα ανασαίνουν βαθιά, μέχρι που η πνοή τους να φουσκώσει τα πανιά της ψυχής.

Athens Trophy 2024 ©AleN Photography/ Nikos Alevromytis

Μπορείς να κλείσεις αυτή τη γεύση, αυτή τη δροσιά, αυτή την ευγενική αίσθηση των μπλε νερών κι αυτή την ευχάριστη αναστάτωση των κυκλαδίτικων ανέμων, σε ένα μπουκάλι; Με αφετηρία την Τήνο και τις Κυκλάδες και με έμπνευση τους αναζωογονητικούς τους ανέμους και τα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου, η μπύρα ΝΗΣΟΣ απαντά πως ναι. Η δροσερή πρέσβειρα των ελληνικών νησιών, με καταγωγή από την Τήνο και μεσογειακό ταπεραμέντο, είναι από τη φύση της συνδεδεμένη με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν, να υποστηρίζει ένθερμα και φέτος τους αγώνες του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

Λίγο πριν η Άνοιξη μας αποχαιρετίσει- και ο στόλος των καλοκαιρινών μηνών δέσει στο λιμάνι του χρόνου, η ΝΗΣΟΣ συντρόφευσε ως χορηγός τους συμμετέχοντες στο «14ο Athens Trophy 2024» που πραγματοποιήθηκε 18-19 και 25-26 Μαΐου, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης. Ο ιδιοκτήτης της, κ. Αλέξανδρος Κουρής, βράβευσε τα πληρώματα που διακρίθηκαν σε ξεχωριστή τελετή απονομής, στην έδρα του Ομίλου. Παράλληλα, η αγαπημένη μπύρα των Κυκλάδων ήταν παρούσα και στην απονομή επάθλων του «11ου Posidonia Cup 2024», προσφέροντας την αυθεντική, βραβευμένη της γεύση σε όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης.

Athens Trophy 2024 ©AleN Photography/ Nikos Alevromytis

Πλέον, η μπύρα ΝΗΣΟΣ ετοιμάζεται να «σαλπάρει» και τον Ιούλιο, ως επίσημος υποστηρικτής των επόμενων δύο μεγάλων διοργανώσεων του ΠΟΙΑΘ. Συγκεκριμένα, θα είναι παρούσα τόσο στο διεθνές «AEGEAN 600», που θα διεξαχθεί 7-13 Ιουλίου, όσο και στο κλασικό «61ο Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο φέτος θα πλεύσει προς την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την αρχοντική Σύρο, μεταξύ 20-29 Ιουλίου.

Athens Trophy 2024 ©AleN Photography/ Nikos Alevromytis

Η έμπνευση γεννιέται στους τόπους που δίνουν ώθηση στ’ όραμα, κατοικεί εκεί που το μεράκι μετουσιώνει το βίωμα σε ορμή για δημιουργία. Η ΝΗΣΟΣ γεννήθηκε σε έναν τέτοιο τόπο, στο νησί της Τήνου, κατοικώντας αρχικά ως σύλληψη και απόφαση στην καρδιά και τον νου του Αλέξανδρου Κουρή και της Μάγιας Τσόκλη. Η πολυβραβευμένη ελληνική, οικογενειακής ιδιοκτησίας ζυθοποιία, «ρίχτηκε στη θάλασσα» της παγκόσμιας αγοράς το 2012 και ενώ οι άνεμοι κάθε άλλο παρά ευνοϊκοί έπνεαν. Παρ’ όλα αυτά, με το ίδιο πείσμα που έχει κάνει τους Έλληνες ναυτικούς ανά τους αιώνες σύμβολο, με το αμπάρι της γεμάτο από το πολύτιμο φορτίο της κορυφαίας ποιότητας και της μοναδικής της γεύσης που να αντανακλούν τον τρόπο ζωής και τις αξίες της Τήνου, των Κυκλάδων και ευρύτερα των ελληνικών νησιών, η ΝΗΣΟΣ συνέχισε να πλέει με τα πανιά της φουσκωμένα.

Athens Trophy 2024 ©AleN Photography/ Nikos Alevromytis

Η φήμη της σήμερα είναι εφάμιλλη με εκείνη των μεγάλων διοργανώσεων ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης δίπλα στις οποίες στέκεται αρωγός, πλέκοντας μαζί με τον ΠΟΙΑΘ έναν ύμνο στις ελληνικές θάλασσες. Οι μπύρες ΝΗΣΟΣ έχουν κατακτήσει 23 διεθνή βραβεία για την οργανοληπτική τους υπεροχή, στους σημαντικότερους διαγωνισμούς μπύρας του κόσμου, όπως οι European Beer Star, World BeerAward, Brussels Beer Challenge, The International BeerChallenge, European Beer Challenge, ενώ πρώτες απέκτησαν το Ευρωπαϊκό Σήμα Πιστοποίησης AFQ για την πολύ υψηλή – όσο και του ερυθρού οίνου – βιοδραστικότητα της σύστασής τους, προς όφελος της υγείας και ευεξίας, μόνον εφόσον καταναλώνονται πάντα με υπευθυνότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα