Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 74χρονου Ολλανδού τουρίστα

Διαβάζεται σε 2'
Σάμος

Εντείνεται η αγωνία για τον 74χρονο Ολλανδό τουρίστα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Σάμο την Κυριακή 9 Ιουνίου. Οι διασώστες “χτενίζουν” όλη την ευρύτερη περιοχή δυτικά της Σάμου.

Εντείνεται η αγωνία για τον 74χρονο Ολλανδό τουρίστατα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Σάμο την Κυριακή 9 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε από την περιοχή του Λιμνιώνα, όπου παραθέριζε με την σύζυγό του, για πεζοπορία, ακολουθώντας μία απαιτητική διαδρομή του μονοπατιού 13 προς Κλίμα – Αγία Κυριακή.

Από τις 6 η ώρα το απόγευμα που η σύζυγός του ειδοποίησε τις αρχές έχει ξεκινήσει εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συμμετοχή εθελοντών, πεζοπόρων τμημάτων των Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Σάμου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Speedy, ενώ συνεχίζουν και οι ομάδες drone ΙΚΑΡΟΣ της Π.Υ. και ΔΑΙΔΑΛΟΣ της ΕΟΔ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε συνδρομή στις έρευνες και από σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, αν και οι έρευνες γίνονται σε μία αρκετά μεγάλη ακτίνα, οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον 74χρονο άνδρα. Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής είναι μία γυναίκα στην περιοχή Κλίμα της Δυτικής Σάμου, η οποία δήλωσε στις αρχές ότι ο άνδρας ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και κρατούσε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και λίγα μπισκότα. Ήθελε, όπως φαινόταν, να επισκεφτεί τον Άγιο Ελεήμονα, προς την περιοχή της Αγίας Κυριακής.

Ο άνδρας σύμφωνα με τις περιγραφές της συζύγου του ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και είχε κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή πολλές φορές, ωστόσο, φαίνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την ήδη απαιτητική διαδρομή και ενδεχομένως για κάποιο λόγο έχασε τον προσανατολισμό του, αναφέρει η ΕΡΤ. Επίσης, η τελευταία φορά που το κινητό του είχε σήμα ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν πολύ κοντά ακόμη στο ξενοδοχείο του.

Οι διασώστες «χτενίζουν» όλη την ευρύτερη περιοχή δυτικά της Σάμου. Ωστόσο, πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή με δύσβατες διαδρομές και μονοπάτια που θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν ακόμη και τους ντόπιους. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν και τα παιδιά του στο νησί, ενώ θα υπάρξει amber alert.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα