Μαίνεται η φωτιά στην Πάφο – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Πάφο
Φωτιά στην Πάφο sigmalive

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (11/6) στην Πάφο. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο.

Μαίνεται η φωτιά στην Πάφο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να την οριοθετήσουν.

Τα ξημερώματα “σηκώθηκαν” και 5 πτητικά μέσα, για ενίσχυση των επιχειρήσεων κατάσβεσης ενώ όλο το βράδυ δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα νεότερη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα -και όχι δύο-  ενεργό μέτωπο παρά την Κοινότητα Πολέμι και γίνονται ρίψεις από πτητικά και προσπάθεια προσέγγισης με προωθητές γαιών

Στην υπόλοιπη πυρκαγιά αντιμετωπίζονται σποραδικές αναζωπυρώσεις.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής σημείωσε πως καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 250 άτομα πυροσβέστες, 50 οχήματα και 8 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως από νωρίς το πρωί επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα, το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δύο αεροσκάφη, που ήρθαν από την Αυστραλία με μίσθωση και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Όσο για τα δύο Canadair που αφίχθηκαν από την Ελλάδα βρίσκονται, όπως είπε, στο αεροδρόμιο Πάφου, και προετοιμάζονται για να επιχειρήσουν, ενώ γύρω στις 10:00 αναμένεται να φτάσουν άλλα δύο από την Ιορδανία. Ο κ. Κεττής σημείωσε πως κατοικίες υπέστησαν στην περιοχή εκτεταμένες ζημιές, και δεκάδες άλλες προστατεύθηκαν.

“Στο έργο κατάσβεσης συμβάλλει όλος ο κρατικός μηχανισμός καταστολής και υποστήριξης και οργανωμένα εθελοντικά σώματα”, κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι 48 κάτοικοι κοινοτήτων που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου ενώ καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την απομάκρυνση ζώων, που φέρονται να είχαν τραυματιστεί από την πύρινη λαίλαπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα