Κέβιν Σπέισι: “Ομολογώ πως άπλωνα πολύ τα χέρια μου”

Διαβάζεται σε 6'
Κέβιν Σπέισι: “Ομολογώ πως άπλωνα πολύ τα χέρια μου”
Ο Κέβιν Σπέισι μίλησε για πρώτη φορά για το σκάνδαλο του. Pierce Morgan

Ο Κέβιν Σπέισι κάθισε απέναντι από τον Πιρς Μόργκαν και μίλησε για πρώτη φορά για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε σειρά καταγγελιών για σεξουαλικά αδικήματα.

Επτά χρόνια μετά τις καταγγελίες για σειρά σεξουαλικών αδικημάτων στα οποία προέβη από το 2001 έως το 2013 και πολλές αθωώσεις σε δικαστήρια -με τελευταίες τις 4 του 2023-, ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει για να πει την ιστορία του, με τα δικά του λόγια.

Λίγες εβδομάδες μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο Spacey Unmasked που τον παρουσίασε ως ομοφυλόφιλο με πολλά αδιαχείριστα θέματα που τελικά, τον ‘έθαψαν’) ο κάτοχος δυο Όσκαρ, ο οποίος αποβλήθηκε από όλα τα θεάματα μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο #metoo, κάθισε απέναντι από τον αμφιλεγόμενο παρουσιαστή της βρετανικής τηλεόρασης, Πιρς Μόργκαν.

Μεταξύ άλλων ομολόγησε πως ενώ θέλει να ζήσει, κάποιες φορές δεν ήταν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Ήταν μια από τις φορές που συγκινήθηκε.

Μια άλλη φορά που δάκρυσε ενώπιον κάμερας, ήταν όταν μίλησε για την στήριξη που του πρόσφερε ο Έλτον Τζον και ο σύζυγος του, Ντέιβιντ Φέρνις. Μάλιστα, τον ενημέρωσαν πως θέλουν να καταθέσουν υπέρ του σε δικαστήριο, για μια υπόθεση που γνώριζαν. Ήταν μια από τις 4 που αθωώθηκε πέρυσι ο Σπέισι.

«Το πρώτο email που έλαβα μετά το σκάνδαλο ήταν από τον Έλτον και τον Ντέιβιντ. Μου έγραψαν ότι με αγαπούν και πως ό,τι και αν χρειαστώ να είναι κοντά μου. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος που έχω τέτοιους φίλους».

Αποκάλυψε και ότι έλαβε μήνυμα υποστήριξης από τον βασιλιά Κάρολο «που έχει παρακολουθήσει πολλές δουλειές μου στο παρελθόν», όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας. Διευκρίνισε πως δεν μίλησαν απευθείας, αλλά «άκουσα το μήνυμα».

Ο Σπέισι βούρκωσε και όταν τον ρώτησε ο Μόργκαν πού ζει τώρα. «Αυτή την εβδομάδα ζω στη Βαλτιμόρη -στο σπίτι που όπως γράφτηκε αγόρασα το 2012 και ήταν κοντά στο μέρος που γυρίζαμε το House of Cards. Πωλείται όμως, σε δημοπρασία.

Οπότε, θα πρέπει να επιστρέψω, να βάλω όλα τα πράγματα μου σε μια αποθήκη και μετά δεν είμαι σίγουρος πού θα ζήσω».

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλη επιλογή, αφού δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα χρέη του. «Αν σκέφτηκα την πτώχευση; Ναι. Μια-δυο φορές, αλλά το αποφύγαμε. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα».

Ο Μόργκαν τον ρώτησε πόσα χρήματα έχει, με τον καλεσμένο του να λέει ‘μηδέν’. «Χρωστάω ακόμα πολλούς νομικούς λογαριασμούς που δεν μπόρεσα να πληρώσω». Και τι θα κάνει; «Θα ανέβω πάλι στο ποδήλατο. Δεν έχω άλλη επιλογή».

«Άπλωνα πολύ τα χέρια μου»

Όπως μιλούσε για την υπόθεση που διέλυσε τη ζωή και την καριέρα του, ομολόγησε πως έκανε την αυτοκριτική του και διαπίστωσε ότι με την συμπεριφορά του ξεπερνούσε τα όρια. Τι εννοούσε; «Άπλωνα πολύ τα χέρια μου σεξουαλικά, με τρόπο που δεν ήξερα τότε ότι δεν ήθελαν».

Η συμπεριφορά του ήταν εγκληματική; «Ανέκαθεν ήμουν ευγενικός με τους ανθρώπους. Δεν θα χρησιμοποιούσα λοιπόν, τον όρο grope (χουφτώνω) για να περιγράψω την συμπεριφορά μου. Ήθελα να δω πώς θα αντιδράσουν. Αν θα ήταν θετικοί».

Μόργκαν: Θα έλεγες ότι όλα όσα έκανες ήταν συναινετικά ή ήταν μια προσπάθεια αποπλάνησης;

Σπέισι: Αν δεν τους άρεσε, θα έπρεπε να μου το πουν ώστε να καταλάβω πως ήταν μη συναινετικό και να σταματήσω.

Μόργκαν: Ένας νέος ηθοποιός όμως, μπορεί να φοβάται για το πώς μπορεί αυτό το ‘όχι’ να βλάψει την καριέρα του. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Σπέισι: Ναι και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου, για την κακή συμπεριφορά μου. Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνοι που ‘χουν κάνει ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου.

Από πότε έχει να μιλήσει με την Ρόμπιν Ράιτ

Σε ερώτηση για το απεταξάμην του από το House of Cards, είπε ότι «ελπίζω πως όταν ‘καθίσει’ η σκόνη, καθώς υπάρχουν τόσες απόρρητες συμφωνίες, ο κόσμος να μπορέσει να δει τις κατηγορίες που μου απευθύνθηκαν και να αποφασίσει ο καθένας από μόνος του αν η απόφαση που πήρε η παραγωγή του House of Cards (της πλήρους αποστασιοποίησης) ήταν σωστή η όχι».

Για εμένα ήταν περίεργη.

Μόργκαν: Ήταν λάθος;

Σπέισι: Ναι, πιστεύω ότι ήταν λάθος απόφαση. Βέβαια, με την περίπτωση του Ντέιβ Σαπέλ έδειξαν πως μπορούν να είναι υποστηρικτικοί. Εύχομαι να το είχαν κάνει και με εμένα.

Ο Αμερικανός κωμικός είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της κοινότητας LGBTQΑ+, με σχόλια που θεωρήθηκαν ομοφοβικά και τρανσφοβικά. Ο ελληνικής καταγωγής συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος είχε δηλώσει ότι οι κωμικοί πρέπει να δοκιμάζουν «και να ξεπερνούν» πού και πού τα όρια και ότι είναι σημαντικό για την αμερικανική κουλτούρα να υπάρχει ελευθερία έκφρασης.

«Μέρος αυτού που συνέβη ήταν η γρήγορη απόφαση που πήραν και αφορούσε την αποπομπή μου. Το γεγονός ότι απομακρύνθηκαν, ενώ είχαμε πολυετή σχέση στο μυαλό πολλών μεταφράστηκε ως ότι ήξεραν κάτι. Αλλά δεν ήξεραν τίποτα και δεν περίμεναν να βρουν τι ήταν αυτό που ενδεχομένως θα ανακαλυπτόταν».

Σε ό,τι αφορά την συμπρωταγωνίστρια του στο House of Cards, Ρόμπιν Ράιτ και το πόσο υποστηρικτική ήταν, ο Σπέισι είπε ότι δεν έχουν μιλήσει από τον Οκτώβρη του 2017. «Καταλαβαίνω. Ίσως η επιλογή της να της επέτρεψε να μην χρειάζεται να απαντήσει σε πάρα πολλές ερωτήσεις».

Ως προς τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, με ντοκουμέντα να τον εμφανίζουν στο ιδιωτικό τζετ του καταδικασμένου και αυτόχειρα παιδόφιλου, ενώ ήταν σε φιλανθρωπική δράση με τον Μπιλ Κλίντον.

«Το 2015 αρχίσαμε να βλέπουμε ρεπορτάζ πως είχα πάει στο νησί του Έπσταϊν και είχε κακοποιήσει νέα κορίτσια. Αν με ρωτούσατε τότε αν ήξερα κάποιον που τον λένε Τζέφρι Έπσταϊν θα έλεγα πως όχι. Έψαξα πληροφορίες και ανακάλυψα πως το αεροπλάνο με το οποίο πετάξαμε με τον Κλίντον για μια ανθρωπιστική αποστολή, ανήκε στον Έπσταϊν».

Είπε ωστόσο, πως σε εκείνες τις πτήσεις κάθισε δίπλα στην Γκισλέιν Μάξουελ -συνεργό του Έπσταϊν- «με την οποία επίσης, δεν είχα καμία σχέση -δεν είχαμε βγει ποτέ παρέα, δεν είχαμε συζητήσει ποτέ», ενώ στους συνεπιβάτες ήταν διάφορα νεαρά κορίτσια».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα