Κασσελάκης: Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 5'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Περήφανος για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθειες δολοφονία του χαρακτήρα του.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα, τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Αρχικά, ο κ. Κσσελάκης είπε στη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ότι βρίσκεται στις Σπέτσες με τα ανίψια του που έχουν έρθει από την Αμερική, για να συνεχίσει μετά εστιάζοντας στις πριοεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ μαύρα. Έχω απαυδήσει με τη βρομιά στη χώρα μας. Όλο αυτό γίνεται για να μην υπάρχουν αποδείξεις. Ας αρχίσουμε με τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ. Είναι δυνατόν το κόμμα που κυβερνά να έχει 500 εκατ. χρέος και να πληρώνει εκατομμύρια σε συμβούλους;”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον πήχυ του 17% του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, είπε: “Η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του”. Παράλληλα, έκανε λόγο για “καραμέλα του lifestyle που δεν πέτυχε” καθώς, όπως είπε, “ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει αλήθεια και είναι στο πλευρό του”.

Οι εκλογές “ήταν ένα μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι δεν εμπνέονται από τις Βρυξέλλες. Θεωρούν ότι έχουν απομονωθεί, λένε να έχουμε κυριαρχία με την εθνική πολιτική” πρόσθεσε. “Στον ΣΥΡΙΖΑ που είμαστε ευρωπαϊστές, έχουμε ένα διακύβευμα, ένα αντίβαρο γιατί η δεξιά κάνει συνεργασίες με την ακροδεξιά και αυτό είναι επικίνδυνο. Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου”. “Η δεξιά κάνει συμμαχίες με την ακροδεξιά. Ήδη βλέπετε πως απολογούνται για την ισότητα στον γάμο” συνέχισε.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως “με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικά. Η ΝΔ δεν έπεσε τυχαία από το 41 στο 28. Αυτό σημαίνει πως κάποιος έκανε αντιπολίτευση.

Για το Παύλο Πολάκη ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν σχολιάζει “μικροπολιτικά και παραπολιτικά” προσθέτοντας ότι “ο Παύλος και στήριξε και του είχαμε αναθέσει να κάνει επαφές με τα νοσοκομεία.”

“Ένα σύστημα ολόκληρο να θέλει να δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου, είμαι περήφανος που άντεξα, και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η ΝΔ καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να γίνει δεύτερη δύναμη, είμαι περήφανος. Είχαμε θετική καμπάνια, θέσαμε την ατζέντα.” σημείωσε.

Για τις φωνές στελεχών που επικρίνουν έντονα το εκλογικό αποτέλεσμα όπως οι δηλώσεις των Καρτερού, Κοτζιά, Σπίρτζη, είπε: “Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του κ. Καρτερού για το one man show και γι’ αυτό είχαμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και όλοι θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα. Δώσαμε τη δύναμη στα μέλη και τη βάση και ήταν συλλογική προσπάθεια”.

Όταν ερωτήθηκε για την παρουσίαση του σπιτιού του απάντησε: “Mea culpa”. Για το πόθεν έσχες και αν έχασε κάποιο ποσοστό από αυτό, είπε: “Μας χτύπησε λίγο γιατί απώθησε κόσμο η συζήτηση, φανερώθηκε το πρόβλημα της ΝΔ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, όλοι χτυπούσαν για το πόθεν έσχες. Δεν είναι παιχνίδι η δολοφονία χαρακτήρα. Μιλάμε για άνθρωπο που έχει δουλέψει, έχει πετύχει. Δεν πέτυχαν τη δολοφονία μου. Ήθελα να τηρήσω την υπόσχεσή μου. Ναι, μπορεί να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα αλλά τήρησα τον λόγο μου. Κάθονται και δολοφονούν τον χαρακτήρα ενός νέου ανθρώπου”.

Ερωτώμενος στη συνέχεια για τις απορίες που δημιουργήθηκαν σχετικά με την παρουσίαση του, σχολίασε: “Θα τα καταθέσουμε, εγώ τα παρουσίασα. Έχετε μπροστά σας έναν 36χρονο που τα έχει παρουσιάσει. Αν θεωρούν ότι δεν είμαι ικανός, δεν βρήκαν έναν άνθρωπο από την ναυτιλία να τους πει ότι δεν είμαι καλός; Θα καταθέσω όλα τα έγγραφα στο Πόθεν Έσχες. Θα τα δώσω αναλυτικά στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αυτή η κοροϊδία έχει κουράσει πολύ τον κόσμο, δεν αφορά τον κόσμο. Ναι, ενδιαφέρεται αν έχει πλουτίσει κάποιος, αλλά πεινάει ο κόσμος εκεί έξω.”

Για την αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ είπε ότι αύριο θα ανακοινώσει τις σκέψεις του και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε με το χρονοδιάγραμμα σε καταστατικό συνέδριο, αρχές Οκτωβρίου.” Μετά από αυτό θα υπάρξει και εκλογή οργάνων, με ψηφιακά εργαλεία, με ανανέωση”.

Ερωτόμενος για το εάν θα βάλει φρένο ο Κασσελάκης σε έναν “νέο Κασσελάκη” που θα έρθει να του πάρει το κόμμα, είπε: Ο κάθε Κασσελάκης εκλέγεται από τη βάση του κόσμου. Αν επιλέξει άλλον, αυτό συνάδει με τη φιλοσοφία μου.”

Για τη Νέα Αριστερά, τόνισε: “Όσο είμαι εγώ πρόεδρος, καμία συνεννόηση, καμία συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Έχουν κλέψει έδρες, έναν ευρωβουλευτή δεν μπόρεσαν να εκλέξουν. Ο καθένας κρίνεται με τις αποφάσεις του. Νομίζω οτι θα κριθούν άσχημα από το λαό. Στη συνέχεια, σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα για συμμαχίες με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, είπε: ΅”Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε προτάσεις”, ενώ πρόσθεσε: “Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ”. 

“Το έλαβα το μήνυμα, θα χτίσουμε ομάδα προοδευτικής αριστείας και η οικονομική ομάδα που θα ανακοινώσω στο think tank θα είναι ενδεικτικό” είπε στη συνέχεια αναφορικά με το Ινστιτούτο που ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει, λέγοντας ότι θα έχει δύο έδρες, μία στην Αθήνα και μία στις ΗΠΑ.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε: “Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε”.

Τέλος, υποστήριξε ‘ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Κυριάκο Μητσοτάκη. “Πιστεύω δεν θα είναι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές. Θα ακολουθήσει την πορεία Σημίτη. Θα έχει φτωχοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία και πολύ λίγοι θα έχουν πλουτίσει.” είπε, ενώ όταν ερωτήθηκε για μια ενδεχόμενη νέα θητεία της κ. Σακελλαροπούλου, δεν θέλησε να απαντήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα