Κασσελάκης: “Ο Μητσοτάκης θα ζημιώσει την χώρα με την πρόωρη αποπληρωμή των χρεών”

Διαβάζεται σε 1'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Nick Paleologos / SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε σε συνέντευξη Bloomberg αναφορικά με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ.

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή όσα είπε σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της χώρας ύψους 8 δις ευρώ έως το 2028. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως αυτή η κίνηση θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε:

«Σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ύψους οκτώ δις ευρώ έως το 2028. Αυτά τα δάνεια έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού τριμήνου Euribor + 0,5%.

Τα 5 δις ευρώ θα δοθούν από το σκληρό μαξιλάρι της χώρας και τα 3 δις ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα. Για ποιο λόγο την ώρα που η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;

Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα