Μπακογιάννη: Πρέπει να πραγματοποιηθεί ΚΟ στη ΝΔ

Διαβάζεται σε 3'
Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη SOOC

Στο επίκεντρο της κριτικής της Ντόρας Μπακογιάννη βρέθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τους οποίους κατηγορεί ότι έχουν “καβαλήσει το καλάμι”. Τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης ΚΟ της ΝΔ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, τις εξελίξεις στη ΝΔ αλλά και τα “μηνύματα” στους άλλους πολιτικούς χώρους ανέλυσε η βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη την Πέμπτη (13/6).

Μιλώντας στο Mega, διατύπωσε τη θέση της ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί ΚΟ στη ΝΔ, ενώ δεν έλειψαν και τα υπονοούμενα για το έργο υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που χωρίς να τους κατονομάζει, επανέλαβε πως “έχουν καβαλήσει το καλάμι”.

“Ορθώς ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και ορθώς πρέπει να γίνει ΚΟ και φαντάζομαι θα γίνει μετά τον ανασχηματισμό. Και πρέπει η ΝΔ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, να αναλύσει το αποτέλεσμα, να ακούσει όλες τις αναλύσεις των συναδέλφων, μπορεί η ανάλυση η δική μου με ενός συναδέλφου άλλου να μην συμπίπτει. Να ακούσει όλους τους συναδέλφους που θα μιλήσουνε. Από εκεί και πέρα θεωρώ κωμική την κατάσταση “στρίψατε αριστερά” στρίψατε δεξιά”. Κανείς δεν μας ζητάει να πάμε αριστερά ή δεξιά, μας λένε όλοι να πάμε προς τα μπρος.” είπε μεταξύ άλλων η κα. Μπακογιάννη.

“Είναι πολύ πιο σοφός ο λαός από ότι εμείς οι πολιτικοί πιστεύουμε.” τόνισε στη συνέχεια, ενώ αναφερόμενη στους υπουργούς είπε ότι “αξιολογούνται στη Βουλή και διεθνώς” για να υπογραμμίσει ότι “ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να αξιολογήσει”.

“Δεν θα μου πείτε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι το πιο αριστερό άτομο στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένα μίγμα.” σημείωσε σχετικά με τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Η κα. Μπακογιάννη δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας πως “έχω συγκεκριμένα παραδείγματα αδράνειας υπουργών γι’ αυτό μίλησα για καλάμια”.

Στη συνέχεια μίλησε για τα ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης: “Ο κόσμος δεν πίστεψε στις παροχές που έταξαν Ανδρουλάκης και Κασσελάκης, γιατί έχει καεί”, για να συνεχίσει πως “το μήνυμα της αποχής είπαν ότι το πήραν όλοι, αλλά το διάβασε μόνο ο Μητσοτάκης”.

Για τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, έκανε λόγο για θλιβερές καταστάσεις. Μάλιστα σχετικά με τις εσωκομματικές διαμάχες που ξέσπασαν στο ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά σχολίασε πως αυτά που συμβαίνουν, “είναι για το Δελφινάριο.”

“Στα άλλα δύο κόμματα, ο μεν αρχηγός του ΠαΣοΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρε ένα ατελείωτο δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό, καθώς τα ¾ της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι υποψήφιοι αρχηγοί. Ο δε Κασσελάκης έλαβε το μήνυμα ότι το λάθος του ήταν ότι έδειξε το σπίτι του και ζήτησε συγνώμη. Όλο αυτό μαζί είναι απογοητευτικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα