Τάσος Ξιαρχό: Αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV

Διαβάζεται σε 2'
Τάσος Ξιαρχό
Τάσος Ξιαρχό Instagram@tasosxiarcho

Για τον λόγο που απέχει συνειδητά από το σεξ, για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 6 ετών αλλά και τη διάγνωσή του στον ιό του HIV μίλησε ο Τάσος Ξιαρχό στο podcast της Δάφνης Καραβοκύρη.

Με διάθεση να αποστιγματίσουν καταστάσεις η Δάφνη Καραβοκύρη και ο Τάσος Ξιαρχό συναντήθηκαν στο podcast της πρώτης με τίτλο “Sex Podcast” και μεταξύ άλλων ο γνωστός χορογράφος μίλησε ανοιχτά για τη θετική του διάγνωση στον ιό του HIV.

Έχοντας περάσει πολλά ήδη από την παιδική του ηλικία, όπου στα 6 του έπεσε θύμα βιασμού από ένα άτομο 17 ετών, ο Τάσος Ξιαρχό μίλησε για το πότε διαγνώστηκε ως οροθετικός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το είδε στον ύπνο του.

“Πριν δύο χρόνια, τέτοιο μήνα, είδα ένα παράξενο όνειρο με πολλά αγκάθια, πολύ αίμα… από μωρό βλέπω αυτό το όνειρο και είχα να το δω από μωρό. Μια γερασμένη γυναίκα να με δείχνει, σαν να είναι απέναντί μου ο θάνατος. Και ξυπνάω και λέω έχω AIDS”, είπε αρχικά ο χορογράφος, μιλώντας στη συνέχεια για το τυφλό σύστημα υγείας στη χώρα μας.

“Έκανα τις εξετάσεις μου, βγήκα θετικός και πήγα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς το σύστημα είναι τυφλό, δηλαδή αν το πάθεις και δεν έχεις κάποιον να σου μιλήσει μπορεί να μπλοκάρεις και συναισθηματικά και επικοινωνιακά […] Μπορεί να περάσουν μήνες για την αγωγή και δεν πρέπει. Πρέπει να γίνεται απευθείας γιατί αυτή η αγωγή είναι ένα χάπι τη μέρα για όλη σου τη ζωή”.

“Το επίδομα είναι 700 ευρώ, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα γιατί ένιωθα τύψεις να πάρω χρήματα τα οποία είναι από απροσεξία και όχι από τον οργανισμό μου”, είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Ξιαρχό στο podcast, αποκαλύπτοντας μάλιστα στη Φαίη Σκορδά, όπου βρέθηκε καλεσμένος με τη Δάφνη Καραβοκύρη το πρωί της Πέμπτης, πως πολλοί έχουν επιδιώξει να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του για να κολλήσουν και να λάβουν και εκείνοι το επίδομα.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως έχει μηδενικό φορτίο και δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε κανέναν.

“Μπορεί να δυσκολευτείτε με τα λόγια μου. Όμως εγω πέρασα δύσκολα για να καταφέρω να τα πω και να τα ξεπεράσω. Όλα είναι μια μάχη, μπορεί να έχασα πολλές φορές αλλά σίγουρα δεν τα παράτησα. Να αγαπάτε τον εαυτό σας ακόμη και στα δύσκολα, το έχει ανάγκη!”, έγραψε ο Τάσος Ξιαρχό στην πρώτη ανάρτηση μετά την εξομολόγηση για τη χρήση ουσιών και τον HIV.

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Τάσο Ξιαρχό εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα