Η μάχη του Κασσελάκη με τα ποτήρια και μια τσακ-μπαμ ιδιωτικοποίηση

Διαβάζεται σε 3'

Οι δυσκολίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και ένα λιμάνι που “χάθηκε” μέσα στον χαμό των ημερών

Τι να πιστέψεις;

Αν πιστέψουμε αυτά που ακούγονται μπορεί ακόμη και σήμερα να έχουμε ανασχηματισμό. Μέχρι εδώ καλά αφού η σύνθεση της κυβέρνησης είναι γνωστό προνόμιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάτι διαρροές όμως τις προηγούμενες ημέρες για δεκάδες νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση με συγκεκριμένους υπουργούς σε προσδιορισμένες ημερομηνίες τι ακριβώς νόημα έχουν; Γιατί αν και οι δύο πληροφορίες αληθεύουν τότε ο ανασχηματισμός μάλλον θα είναι πάρα πολύ φτωχός και μάλλον θα αφορά κυρίως υφυπουργούς και αναπληρωτές.

Εκτός πια αν το μόνο ζητούμενο είναι το πόσους πρώην Σημητικούς θα μετρήσουμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η δουλειά να γίνεται

Πάντως ανεξαρτήτως αποτελέσματος η κυβέρνηση να ξέρετε την δουλειά της την κάνει. Δίχως να το πάρει κανείς χαμπάρι χθές «πέρασε» από την Βουλή την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Καβάλας.

Μια κίνηση που δεν έχει μόνον οικονομικό υπόβαθρο αλλά και γεωπολιτικό. Καθότι – όπως λένε αυτοί που ξέρουν – ο αμερικανικός παράγοντας το έχει ενταγμένο στα σχέδια του μαζί με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η αντιπολίτευση καταψήφισε, βρήκε πολλά προβληματάκια και ασάφειες στην σύμβαση και γενικώς είπε πολλά. Όμως ποιος να ασχοληθεί μέσα στον χαμό των ημερών.

Μάχη με τα ποτήρια

Μάχη με τα …ποτήρια και τα μπουκάλια έδινε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθές!

Οι πληθωρικές κινήσεις των χεριών προκειμένου να δώσει στόμφο στην ομιλία του τον οδήγησαν μία φορά να ρίξει πάνω στο βήμα ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια να αναγκαστεί να απομακρύνει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο.

Τελικά τα κατάφερε να ολοκληρώσει δίχως να έχουμε …σπασίματα. Το γεγονός πιστοποίησε πάντως μία (ακόμη) διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα. Αφού είναι γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάντα όταν μιλάει να έχει στα πέριξ νερό…

Όλοι Μέγκα

Επί της ουσίας πάντως η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μπέρδεψε βουλευτές και δημοσιογράφους για το τι εννοούσε με τις αναφορές του σε πολιτικά σχήματα της κεντροαριστεράς. Στα οποία μάλιστα προτίθεται να είναι και υποψήφιος πρόεδρος αν χρειαστεί.

Σε κάποια σημεία της ομιλίας του έλεγε ότι κεντροαριστερά θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανοιχτές πόρτες μετά το συνέδριο του τον Οκτώβρη. Σε άλλα πάλι μιλούσε («θεωρητικώς» όπως ανέφερε) για ένα ευρύτερο σχήμα.

Όπως καταλαβαίνετε τίποτε δεν μπόρεσε να ξεκαθαριστεί, αφού μετά την λήξη της ομιλίας του δεν έγινε καμία συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε γιατί είχε προγραμματισμένη συνέντευξη σε τηλεοπτικό δελτίο. Οπότε για όποιες απορίες ο πρόεδρος είπε στους βουλευτές του … «Όλοι Μέγκα».

(Μόνο και εκεί δεν το ξεκαθάρισε το πράγμα).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα