Δολοφονία 11χρονης: Απολογείται ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης

Διαβάζεται σε 2'
Μεταφορά στα δικαστήρια του Πύργου του 37χρονου καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία
Μεταφορά στα δικαστήρια του Πύργου του 37χρονου καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Απολογείται αυτή την ώρα στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία, προκειμένου να απολογηθεί.

Η απολογία του 37χρονου γίνεται εκεί, καθώς αποφασίστηκε να μη μεταφερθεί ο δολοφόνος στα δικαστήρια υπό τον φόβο λιντσαρίσματός του, όπως επιχειρήθηκε άλλωστε κατά την προηγούμενη μεταγωγή του.

Όπως αναφέρει το ileialive.gr, άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της 11χρoνης Βασιλικής προσπάθησαν να προσεγγίσουν το μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όμως οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν και τους κράτησαν στο όριο της ζώνης ασφαλείας που έχει οριστεί βάσει των μέτρων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία του δεν αναμένεται να διαφέρει από την ομολογία του.

 

Παράλληλα, η κατάσταση στο χωριό Μυρτιά παραμένει έκρυθμη και οι φόβοι για βεντέτα είναι ορατοί, όπως φάνηκε άλλωστε και από το κάψιμο του σπιτιού του 37χρονου, την ώρα που κηδευόταν η ανήλικη.

«Όχι» από 22 δικηγόρους

Στο μεταξύ, 22 δικηγόροι κλήθηκαν να υπερασπιστούν τον δολοφόνο της Βασιλικής, κανένας όμως δεν δέχτηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Πρόκειται για δικηγόρους όχι μόνο από τον Πύργο και την Πάτρα, αλλά από όλη την Ελλάδα. Οι νομικοί αρνήθηκαν να τον υπερασπιστούν λόγω της αγριότητας του εγκλήματος με θύμα ένα παιδί, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι γονείς.

Ένας ακόμα λόγος που θεωρείται ότι λειτούργησε αποτρεπτικά για τους δικηγόρους είναι το κύμα οργής εναντίον του 37χρονου δράστη και ο φόβος για αντίποινα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο 23ος δικηγόρος δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα