Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Βελόπουλου – Κύρτσου περί νοθείας στις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 1'
Ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος EUROKINISSI

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ζητά ο Άρειος Πάγος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφορικά με τις θέσεις των Βελόπουλου – Κύρτσου περί νοθείας στις ευρωεκλογές.

Ύστερα και από σχετική αναφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παράγγειλε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, και του πρώην Ευρωβουλευτή, Γεωργίου Κύρτσου, περί «νοθείας» κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Όπως επισημαίνει η ανώτατη εισαγγελική αρχή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, «εν όψει δε του ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των ως άνω καταγγελιών, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και για τη σχετική ενημέρωσή μας».

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Κύρτσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «μαζική νοθεία στην επιστολική ψήφο υπέρ της ΝΔ», ενώ ο Κ. Βελόπουλος στράφηκε επίσης κατά της επιστολικής ψήφου, υποστηρίζοντας πως προτίθεται να ζητήσει επανακαταμέτρηση σε ορισμένες περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα