Euro 2024: Τα 10 ρεκόρ που απειλούνται να καταρριφθούν στην φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση

Διαβάζεται σε 2'
Κριστιάνο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο 2024 Darko Bandic, File/AP Photo

Η μεγάλη στιγμή της έναρξης του Euro έχει σχεδόν φτάσει και λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν τα μεγάλα, τα αξιοπερίεργα και όχι μόνο ρεκόρ που κινδυνεύουν να σπάσουν στην επικείμενη διοργάνωση.

Η έναρξη του Euro 2024 είναι προ των πυλών κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή (14/6) στις 22:00 με την οικοδέσποινα Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία και τον φίλαθλο κόσμο να αδημονεί εύλογα για το πρώτο σφύριγμα.

Προτού, όμως, ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη διοργάνωση, δίνεται μία καλή ευκαιρία, όπως αναφέρει το SPORT 24, να επισημανθούν τα δεδομένα όσον αναφορά τα μελλοντικά ρεκόρ που ετοιμάζονται δυνητικά να καταρριφθούν.

Την τιμητική του έχει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro με 14 τέρματα, Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον αειθαλή Πορτογάλο επιθετικό να κυνηγάει να σπάσει τα μισά εξ αυτών (σ.σ. ρεκόρ).

Αναλυτικά τα 10 ρεκόρ που βρίσκονται σε “επισφαλή” θέση:

  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο 39χρονο σκόρερ σε ευρωπαϊκό τουρνουά.
  • Η Αγγλία θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να κερδίσει όλους τους αγώνες στη φάση των ομίλων.
  • Ο Ρονάλντο θα προσπαθήσει να κερδίσει το χρυσό παπούτσι για δεύτερη φορά, κανένας άλλος παίκτης δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.
  • Ο Λαμίν Γιαμάλ εάν σκοράρει θα είναι ο πρώτος 16χρονος που το καταφέρνει στη διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Γιόχαν Φονλάντεν.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αποτελέσει ενδεχομένως τον πρώτο παίκτη που σημειώνει παραπάνω από 25 τέρματα σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro συνολικά στην καριέρα του.
  • Ο Τζόρνταν Πίκφορντ μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο τερματοφύλακα στην ιστορία του Euro που θα διατηρήσει την εστία του ανέπαφη για 5+ παιχνίδια σε παραπάνω από μία διοργάνωση.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα τέρμα του θα είναι ο μοναδικός παίκτης που σκοράρει σε έξι διαφορετικά Euro.
  • Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ίσως αποτελέσει τον νεαρότερο προπονητή που κατακτά το Euro όντας 36 χρονών και 357 ημερών.
    Εφόσον ο Κριστιάνο Ρονάλντο κερδίσει ένα βραβείο πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα, τότε θα έχει περισσότερα αντίστοιχα βραβεία από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία του Euro.
  • Ο Ντιντιέ Ντεσάν θα έχει την ευκαιρία στο επικείμενο Euro να αποτελέσει το μόνο πρόσωπο που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα