Κύπρος: Φωτιά στην επαρχία Λευκωσίας – Εκκενώνονται σπίτια, ενεργοποιήθηκε το Ίκαρος 2

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Κύπρο (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά στην Κύπρο (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο. Εκκενώνονται κατοικίες έξω από την περιοχή του Φαρμακά, στην επαρχία Λευκωσίας. Εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (15/06) στην Κύπρο, λίγα 24ωρα μετά από τις φωτιές που έπληξαν την Πάφο.

Όπως μεταδίδει το Philenews.com, αυτή τη φορά η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά, στην επαρχία Λευκωσίας, με τις αρχές να ενεργοποιούν έντεκα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η Αστυνομία προχωρά, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, σε εκκένωση της κοινότητας Φαρμακά. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι κάτοικοι θα παραμείνουν στο χωριό και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στην πορεία. Για την ώρα, γίνονται μεμονωμένες εκκενώσεις κατοικιών που είναι διάσπαρτες έξω από την κοινότητα.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης από Λάρνακα και ΕΜΑΚ και ότι ενεργοποιήθηκε το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ.

Επιχειρούν συνολικά δέκα εναέρια μέσα – επτά airtractor, ένα ελικόπτερο της Ε.Φ και δύο των Βρετανικών Βάσεων – όπως και το συντονιστικό ελικόπτερο ΜΑΕΠ.

Στo σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος και ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για συντονισμό.

Η πυροσβεστική προχωρεί επίσης με εγκατάσταση προωθημένου κέντρου ελέγχου. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από κρατικές υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης και οργανωμένα εθελοντικά σύνολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική άμυνα μετέβη και σε μεμονωμένες κατοικίες στο Γούρρη, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κατοίκους. Ως εκ τούτου, για την πολιτική άμυνα το χωριό δεν φαίνεται να απειλείται.

Κλείνουν δρόμοι

Θα κλείσουν για την τροχαία κίνηση, οι δρόμοι ΟΔΟΥ – ΛΑΖΑΝΙΑ και ΜΑΧΑΙΡΑ – ΛΑΖΑΝΙΑ.

Καλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα