Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 17 Ιουνίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Nefeli Fasouli Quintet, Phases
Nefeli Fasouli Quintet, Phases https://aefestival.gr

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

14ο Athens Open Air Film Festival – Δωρεάν προβολές

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, μαραθώνιος θρυλικών ταινιών τρόμου σε ένα από τα πιο δροσερά πάρκα της Αθήνας, αξέχαστες προβολές σε μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης.

Αυτά και πολλά ακόμη επιφυλάσσει το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, η αγαπημένη φεστιβαλική συνήθεια του καλοκαιριού η οποία επιστρέφει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο με πλούσιο πρόγραμμα, προβολές σε αγαπημένες, αλλά και νέες τοποθεσίες και κυρίως με σπουδαίο σινεμά.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στον Προαύλιο χώρο Ζαππείου Μεγάρου, Αθήνα στις 21:30 η υπέροχη ταινία “High Fidelity” (2000, 113′) σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς. Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Τζακ Μπλακ, Λίζα Μπονέ, Τιμ Ρόμπινς. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Nefeli Fasouli Quintet, Phases – Δωρεάν μουσική βραδιά

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Φέτος, θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ, από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ, λάτιν και ηλεκτρονική μουσική. Τα λάιβ θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πειραιώς 260 μετά τις παραστάσεις, με δωρεάν είσοδο.

Η Νεφέλη Φασούλη ανήκει στις ταλαντούχες νέες τραγουδίστριες που ξεχωρίζουν ανεξάρτητα από στιλιστικούς περιορισμούς και προδιαγραφές. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τον νέο τζαζ δίσκο της με τίτλο Phases, τον οποίο υπογράφει σε στίχο και μουσική και ηχογράφησε πέρυσι στην Αμερική. Το σχήμα Nefeli Fasouli Quintet αιωρείται πάνω από την ελληνική μουσική και την τζαζ και αναμένεται να παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον ψηφιδωτό με τραγούδια από τον δίσκο Phases και άλλα που ανήκουν “στον κόσμο σου”.

“Μαθαίνοντας Πλέσσα και Σπανό” – Δωρεάν συναυλία

Ο Μίμης Πλέσσας
Ο Μίμης Πλέσσας

Συναυλία εξετάσεων με τους “Επόμενους” & τους “Μεθ-επόμενους” της Σχολής του Θανάση Πολυκανδριώτη. Η συναυλία εξετάσεων σηματοδοτεί το τέλος μιας εποικοδομητικής χρονιάς για τους σπουδαστές μπουζουκιού της Σχολής του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. θα ακουστούν στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Σπανού που ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είχε την ευκαιρία και την τύχη να ερμηνεύσει με το μπουζούκι του σε πρώτες εκτελέσεις από το 1968 έως το 1980.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης απλόχερα μεταδίδει στους “Επόμενους” την εμπειρία και τις γνώσεις του μαθαίνοντάς τους τα μυστικά τεχνικής δεξιότητας αλλά και του στούντιο.

Τραγουδούν: Μπάμπης Βελισσάριος, Σοφία Παπουλάκου, Προκόπης Πολίτης (Πάκο), Κομνηνός Ντουνιάς και ο ηθοποιός Μιχάλης Αλικάκος.

Κλαρινέτο: Ελένη Πατεστή /Σαξόφωνο: Κωνσταντίνα Χριστοπούλου/ Ούτι: Ταξιάρχης Γεωργούλης / Κιθάρα: Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος/ Κρουστά: Σπύρος Γλένης.

Dana Schutz έκθεση “Το Νησί / The Island” – Δωρεάν έκθεση

Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου ανακοινώνει την έκθεση The Island (Το Νησί), την πρώτη έκθεση της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Dana Schutz (γεν. 1976) στην Ελλάδα.

Καταλαμβάνοντας και τους τρεις ορόφους της Συλλογής, η έκθεση παρουσιάζει εξέχοντα έργα μιας πορείας πάνω από 20 χρόνων, από τα πρώτα ώριμα έργα της Schutz που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έως ένα πρόσφατο έργο που ολοκληρώθηκε αυτή τη χρονιά, προσφέροντας έτσι στο θεατή τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ζωγραφικού της έργου.  Η αρχική έλξη της προς την παραστατικότητα – είτε πρόκειται για μεμονωμένες φιγούρες είτε μικρές αλληλένδετες ομάδες ή ακόμη και εκτενέστερα “ανθρώπινα τοπία”—την έφερε στο προσκήνιο της αναβίωσης της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής. Οι εικόνες της Schutz, που χαρακτηρίζονται από έντονη φαντασία, χειρονομιακούς ελιγμούς και ζωηρά χρώματα, αναδεικνύουν μια παλέτα που εξελίσσεται ταυτόχρονα με το όλο και πιο περίπλοκο εύρος και γκάμα της δουλειάς της.

Η έκθεση The Island είναι μια συνεκτική παρουσίαση δεκαπέντε πινάκων και πέντε έργων σε χαρτί που καταδεικνύουν την έκταση των δεξιοτήτων της καλλιτέχνιδας που έχουν μετακινηθεί και εξελιχθεί σημαντικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η σύγκλιση των διαφορετικών υλικών (έργα σε χαρτί και λάδια σε καμβά) είναι διαφωτιστική όσον αφορά στην προσέγγιση της καλλιτέχνιδας, τόσο στο μονοχρωματικό σχέδιο με κάρβουνο όσο και στη χρήση χρώματος στους πίνακες.

Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί ένα παιγνιώδη νεύμα αφενός στον τόπο της έκθεσης – η γεωγραφία της Ελλάδας περιλαμβάνει χιλιάδες νησιά—αλλά και στο επαναλαμβανόμενο μοτίβο των απομονωμένων μορφών που παρατηρείται σε όλο το έργο της καλλιτέχνιδας, ξεκινώντας από τους πρώτους χρονολογικά πίνακες της που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπως στο έργο Daughter (2000), όπου μια γυναικεία φιγούρα κυριαρχεί σε μπλε φόντο. Συλλογή Γιώργου Οικονόμου, Λεωφόρος Κηφισίας 80, Μαρούσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα