Το χειροκρότημα στον Τσίπρα και το σπρέι πιπεριού

Διαβάζεται σε 4'

Όταν η Ν.Δ βρίσκει την… λύση για το πρόβλημα της οικογενειακής βίας και ο Στέφανος Κασσελάκης βλέπει από κοντά κάποια πράγματα

Φάνηκε στο χειροκρότημα

Εντυπωσιακή ή είσοδος του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή εκδήλωση του Ινστιτούτου που δημιούργησε, για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως όλοι – όσοι ήταν εκεί- παρατήρησαν το χειροκρότημα όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα ήταν εντονότατο και παρατεταμένο.

Ανάμεσά στους «μάρτυρες» αυτού ήταν και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Που βρέθηκε «αντιμέτωπος» με ένα σαφές δείγμα της διεθνούς αίγλης που έχει αποκτήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Όπως και με το εύρος της αποδοχής του. Μάλιστα τα είδε όλα αυτά από σχετικά προνομιακό σημείο, αφού κάθισε μόλις 4 θέσεις από τον πρώην πρωθυπουργό.

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης φρόντισε να έχει αποχωρήσει όταν στον χώρο βρέθηκαν οι προσκεκλημένοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Για ευνόητους λόγους.

Όπως (επίσης για ευνόητους λόγους) φρόντισε χθες να «βομβαρδίζει» τα social media με αναρτήσεις για συναντήσεις που είχε με διεθνείς παράγοντες.

Σπρέι πιπεριού

Το είδαμε κι αυτό: Η νομιμοποίηση του… σπρέι πιπεριού είναι η απάντηση στο φλέγον ζήτημα της οικογενειακής βίας για την Νέα Δημοκρατία!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη! Αντ’ αυτού απάντησε θετικά ο υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «Με την επικαιρότητα να ασχολείται πάλι με το νέο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή γνωστό ποινικολόγο, την ανάγκη να επιτραπεί υπό προϋποθέσεις η χρήση σπρέι πιπεριού στην Ελλάδα, έθεσε σε επίκαιρη ερώτηση του ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Στην απάντησή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος σημείωσε ότι η πρόταση τίθεται για πρώτη φορά στον δημόσιο διάλογο, είναι ενδιαφέρουσα και εξετάζεται».

Το καρφάκι

Το έριξε το «καρφάκι» του για την Νίκη Κεραμέως ο Μάκης Βορίδης. Έστω και αρκετά κεκαλυμμένο. Πράγμα που έχει αυτόνομη αξία μια και ήταν ο προκάτοχός της στο υπουργείο Εσωτερικών όπου είχαμε το σκάνδαλο με τα e-mails των απόδημων.

Εξηγώντας το πώς ο ανασχηματισμός του Κ.Μητσοτάκη αποτέλεσε απάντηση στο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και στην συμπεριφορά ορισμένων προσώπων είπε:  «Η αλλαγή στο υπουργείο Ανάπτυξης, η αλλαγή στον αρμόδιο υπουργό για τη φορολογική πολιτική, η αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών και η αλλαγή στο υπουργείο Μετανάστευσης στην πραγματικότητα συμβολίζουν αυτά τα πράγματα».

Μόνο που σε αντίθεση με τους  υπόλοιπους υπουργούς στους οποίους αναφέρθηκε, η Νίκη Κεραμέως δεν «άλλαξε». Μετακινήθηκε και μάλιστα σε ένα υπουργείο (Εργασίας) που δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν σχετίζεται άμεσα με το εκλογικό σώμα.

Η στιγμή

Το ότι θα έφθανε η στιγμή που ένας πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, θα προσπαθούσε να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι… δεν έχασαν σε μια εκλογική αναμέτρηση, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το προβλέψει.

Το έκανε όμως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Υποστηρίζοντας πως στις ευρωεκλογές πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε χαμένος» γιατί «κατοχύρωσε τη θέση του ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης». Επίσης υποστήριξε πως «ο κ. Κασσελάκης σε προσωπικό επίπεδο πέτυχε στους νέους ψηφοφόρους να πάρει μια δυναμική πρωτιά» και «στα αστικά κέντρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο όρο του 15%».

Βέβαια τέτοιου είδους αναλύσεις «ποιοτικών στοιχείων» στο μάλλον «αγριεμένο» σκληρό πυρήνα υποστηρικτών που δημιούργησε ο Στέφανος Κασσελάκης… δεν πιάνουν. Βλέπετε όταν τάζεις σε τέτοια κοινά ποσοστά 20% και 25% δύσκολα τα διαχειρίζεσαι μετά. Και σίγουρα όχι μέσω της επίκλησης της ποιότητας της ψήφου.

Ο Ελέφαντας

Το «Ελέφαντα στο Δωμάτιο» κάνουν πώς δεν βλέπουν όσοι σήμερα μιλούν για συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με στόχο την νίκη στις εθνικές εκλογές του 2027. Διότι επιλέγουν να «προσπερνουν» το ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Αυτού που λέει πως οι συνασπισμοί κομμάτων δεν μπορούν καρπωθούν το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής εφόσον κατέβουν στις εκλογές. Εκτός από την περίπτωση που o μέσος όρος των κομμάτων που αποτελούν τον συνασπισμό είναι μεγαλύτερο από τους ψήφους που θα πάρει το ισχυρότερο αυτοτελές κόμμα.

Πρόκειται για έναν νόμο που σαφώς δεν βοηθάει (για να μην πούμε απαγορεύει) την κυβερνητική προοπτική στον χώρο της κεντροαριστεράς. Αντιθέτως μάλιστα ίσως να ευνοήσει υπό συνθήκες την σύμπραξη Ν.Δ και ενός κόμματος στα δεξιά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα