Ο Μητσοτάκης ανοίγει θέμα για ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μητσοτάκης ανοίγει θέμα για ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται
EUROKINISSI

Σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα έχει το απόγευμα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πολλάκις δηλώσει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ΑΣΕΠ για επιτάχυνση των προσλήψεων στο δημόσιο.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα είναι το αντικείμενο σύσκεψης που θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί στις 18:30 ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, για μία συνάντηση που επισπεύδεται καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένο ο κ. Μητσοτάκης να επισκεπτόταν το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός, όμως, θέλει να δώσει έμφαση στις αλλαγές στο δημόσιο, καθώς εξάλλου και πριν τις ευρωεκλογές είχε θέσει πολλάκις ζήτημα για το ΑΣΕΠ, με επιχείρημα ότι καθυστερούν οι προσλήψεις ιδίως στην υγεία, αν και το ΕΣΥ είναι εκτός ΑΣΕΠ. Είχε πάντως διαβεβαιώσει ότι θα διασφαλιστεί η διαφάνεια στις διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η κυβέρνηση εξετάζει τρεις συν μία αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα: Αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου στα δικαιολογητικά που υποβάλλονται. Δώδεκα μήνες μέγιστο χρόνο για να πιάνει δουλειά ο επιτυχών στον διαγωνισμό. «Κόφτη» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέγουν οι επιτυχόντες.

Εξετάζεται μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα η δημιουργία και επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, δηλαδή ενός “μίνι- ΑΣΕΠ” εκτός ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΣ πάντως ακόμη εξετάζονται όλες οι δυνατότητες για επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με έμφαση σε διαλειτουργικότητες και ψηφιοποίηση της διαδικασίας με λιγότερα χειροκίνητα δεδομένα. 

Ήδη πάντως αντιπολίτευση και εργαζόμενοι στο δημόσιο καταγγέλουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να “αγγίξει” το ΑΣΕΠ, έναν θεσμό που πάρα τις χρονοβόρες διαδικασίες θεωρείται ότι έχει διασφαλίσει διαφάνεια στις προσλήψεις στο δημόσιο και έχει βάλει φρένο στο ρουσφέτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα