Φωτιά στη Μήλο: Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα – Πολλές διάσπαρτες εστίες

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στη Μήλο
ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλή βλάστηση και θαμνώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο της Μήλου. Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο.

Αντιμέτωπες με αρκετές διάσπαρτες εστίες είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζεφύρια, πλησίον του αεροδρομίου της Μήλου, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Νωρίτερα εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Προβατά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 18:30 και καίει χαμηλή βλάστηση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες με την εικόνα να είναι ελαφρώς καλύτερη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων, μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μετέβη με ελικόπτερο του Π.Σ. από την Αθήνα και δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μετέβησαν αεροπορικώς.

Με τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού. Παράλληλα, αναμένονται 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στη Μήλο: Το μήνυμα του 112

Βίντεο που περιήλθαν στην κατοχή του NEWS 24/7 δείχνουν το μέγεθος της φωτιάς με τα πτητικά μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα