Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Καμένα σπίτια κι επιχειρήσεις – Σε ύφεση οι φλόγες

Διαβάζεται σε 3'
Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια φωτιάς στον οικισμό Κίτσι
Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια φωτιάς στον οικισμό Κίτσι ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σπίτια και επιχειρήσεις έκαψε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Βάρης-Κορωπίου. Καλύτερη η εικόνα το απόγευμα μετά από μάχη πυροσβεστών και κατοίκων.

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης αφήνοντας πίσω της καμένα σπίτια σε Κίτσι και Λαμπρικά και κατεστραμμένες επιχειρήσεις στην Βάρης-Κορωπίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι  οι Αρχές διαθέτουν βίντεο με οπτικό υλικό που εμφανίζει εμπρηστή να βάζει φωτιά προτού ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου.

Φωτιά στο Κίτσι Κορωπίου
ΙΝΤΙΜΕ

Από το μεσημέρι η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Κίτσι και Λαμπρικά, μόλις οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν τους οικισμούς.

Η φωτιά πέρα από τις καταστροφές οδήγησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και προκάλεσε χάος στους δρόμους της Αττικής, ενώ εκκενώθηκαν και τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Περιοχής.

Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής που με επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούσαν να περιορίσουν την φωτιά, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθιστούσαν πολύ δύσκολο το έργο τους.

Μετά τις πέντε το απόγευμα, ωστόσο, οι άνεμοι άρχισαν να υποχωρούν βοηθώντας έτσι στο έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν τις προσπάθειες για πλήρη κατάσβεσή της.

Πυρκαγιά στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου
Πυρκαγιά στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου Eurokinissi

Φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας – Πού υπάρχουν μέτωπα

Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, πέραν της πυρκαγιάς στη Βάρης- Κορωπίου, αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στο Κίτσι Κορωπίου
SOOC

Αναλυτικά, πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές: Αγιά Λάρισας, Βόλβη Θεσσαλονίκης, Ερμιονίδα Αργολίδος, ‘Αγιος Γεώργιος Πρέβεζας, Αλμυρός Βόλου και Μόρια Λέσβου

Ειδικότερα:

  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή ‘Αγιος Γεώργιος, του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα