Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Χεζμπολά: “Να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο”

Διαβάζεται σε 2'
Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Χεζμπολά: “Να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο”
AP Photo/J. Scott Applewhite, File

Απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα στην περιοχή.

Δήλωση Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Εμείς και οι εταίροι μας είμαστε ξεκάθαροι: η Χεζμπολά και άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης στον Λίβανο ή στην ευρύτερη περιοχή. Μια κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο και τον λαό του και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Διευκρινίσεις από τον Μάθιου Μίλερ

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, πρόσθεσε πως «αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά. Η Χεζμπολά πρέπει να σταματήσει να απειλεί οποιονδήποτε. Προτιμάμε η Χεζμπολά να επιδιώξει διπλωματική λύση».

Συνάντηση Μπλίνκεν με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου

Ο κ. Μίλερ αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Άντονι Μπλίνκεν με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο.

«Ήταν μια απίστευτα παραγωγική συνάντηση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο κ. Μπλίνκεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κύπρου για το έργο που έχει κάνει για να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας. «Η Κύπρος έχει πραγματικά διαδραματίσει βασικό ρόλο στην οργάνωση για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα, βοηθώντας αθώους Παλαιστίνιους με την παροχή τροφίμων. Είναι αδιανόητο γιατί η Χεζμπολά θα επιτεθεί λεκτικά σε μια χώρα που έχει αυτόν τον σημαντικό ανθρωπιστικό ρόλο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα