Χαλκιδική: Βουνά από φύκια σε παραλία της Ποτιδαίας – Αποκρουστικές εικόνες

Διαβάζεται σε 2'
Φύκια σε παραλία (αρχείου)
Φύκια σε παραλία (αρχείου) iStock

Δεκάδες τόνοι από συσσωρευμένα φύκια βρίσκονται σε παραλία της Νέας Ποτιδαίας στη Χαλκιδική, προκαλώντας την αγανάκτηση των λουόμενων κατοίκων και τουριστών. Δείτε φωτογραφίες.

Τόνοι φυκιών βρίσκονται στοιβαγμένοι σε σωρούς σε παραλία του οικισμού της Νέας Ποτιδαίας, στον Δήμο Προποντίδας στη Χαλκιδική, προσφέροντας ένα… αποκρουστικό θέαμα για τους λουόμενους αλλά και εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Voria.gr, πολλοί από τους κατοίκους έχουν απαυδήσει από την τραγική αυτή κατάσταση, που όπως καταγγέλλουν ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες και συνεχώς επιδεινώνεται, εκπέμποντας SOS, για μία εικόνα που δεν τιμά διόλου την περιοχή τους και την υποβαθμίζει στα μάτια των τουριστών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, το προηγούμενο διάστημα κάποιοι εκ των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία εκμίσθωσαν βαρέα μηχανήματα προκειμένου να καθαρίσουν την παραλία μπροστά από τα δωμάτια αυτά, με αποτέλεσμα τα εκβρασμένα φύκια να συσσωρευτούν σε άλλα σημεία.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν πόροι. Αν βρούμε την ανάλογη χρηματοδότηση θα τα συλλέξουμε από τη συγκεκριμένη παραλία και θα τα μεταφέρουμε, γιατί πρέπει να πάνε προς ανακύκλωση», υποστήριξε μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Καρράς.

Δείτε εδώ τις αποκρουστικές εικόνες από την παραλία στην Ποτίδαια:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα