Θεσσαλονίκη: 20χρονος κρατούσε ομήρους σε διαμέρισμα τρία άτομα

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομική επιχείρηση
Αστυνομική επιχείρηση George Vitsaras / SOOC

Τρία άτομα, ένα ανήλικο και δύο ενήλικες, κρατούσε ομήρους ένας 20χρονος, επιχειρώντας να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τους οικείους τους.

Στη σύλληψη ενός 20χρονου προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κρατούσε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης “φυλακισμένους” τρία άτομα, ένα ανήλικο και δύο ενήλικες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 20χρονος, εκτός από τα χρήματα που απέσπασε από τους “ομήρους”, έβαλε στο στόχαστρο και τους οικείους αυτών, ζητώντας χρήματα για να τους απελευθερώσει.

Όταν οι δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν στο διαμέρισμα, ο 20χρονος δράστης επιχείρησε να διαφύγει από τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Ωστόσο, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθη (21-06-2024), 20χρονος αλλοδαπός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, απόπειρα εκβίασης, παράνομη κατακράτηση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Πιο αναλυτικά, μεσημβρινές ώρες, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε διαμέρισμα στο κέντρο πόλης, όπου διαπιστώθηκε πως εντός του χώρου, ο ανωτέρω κρατούσε χωρίς τη θέληση τους, (3) αλλοδαπούς, εκ των οποίων (1) ανήλικος, απαιτώντας χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους.

Επιπλέον, ο 20χρονος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει από τον ακάλυπτο της οικοδομής, όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε. Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα