Ρωσία: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε φλεγόμενο κτίριο – Εγκλωβισμένοι σπάνε τζάμια για να σωθούν

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε κτίριο στη Ρωσία
Φωτιά σε κτίριο στη Ρωσία GOVERNOR OF MOSCOW REGION PRESS SERVICE/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από τη Ρωσία μετά από φωτιά που ξέσπασε σε οκταώροφο κτίριο. Τουλάχιστον 8 νεκροί και αρκετοί εγκλωβισμένοι.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, εκ των οποίων δύο άνδρες που έπεσαν στο κενό από τους υψηλότερους ορόφους ενός φλεγόμενου οκταώροφου κτιρίου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν ένα ερευνητικό ινστιτούτο, λίγο έξω από τη Μόσχα, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτιά σε κτίριο στη Ρωσία GOVERNOR OF MOSCOW REGION PRESS SERVICE/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι δεν υπάρχει επαφή με έξι ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο.

Μαύρος καπνός υψωνόταν από το κτίριο το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και κάποιοι είχαν εγκλωβιστεί στους πάνω ορόφους. Κάποιοι φαίνονταν, δε, να σπάνε τα τζάμια των παραθύρων.

Ένας άνδρας πήδηξε από τον υψηλότερο όροφο του κτιρίου, ενώ ένας άλλος που έφερε βαριά εγκαύματα επίσης έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που πρόβαλε το κανάλι Telegram.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν νωρίτερα ότι 9 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο φλεγόμενο κτίριο. Τουλάχιστον ένα άτομο διασώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Δύο άνθρωποι πέθαναν αφού πήδηξαν από ένα παράθυρο. Έξι άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο όπου κατέρρευσαν εσωτερικές κατασκευές. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, πέθαναν» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι εννέα άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις όπου ξεκίνησε η φωτιά και μόνο ένας από αυτούς διασώθηκε.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη φωτιά

Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα γραφείο στον έκτο όροφο, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο ρωσικό δίκτυο TASS.

«Η φωτιά ξεκίνησε στον έκτο όροφο και τώρα έχει εξαπλωθεί εν μέρει στον έβδομο. Κάτω από τον πέμπτο όροφο, άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από το κτίριο» πρόσθεσε η ίδια πηγή στο TASS. Όπως είπε, η φωτιά ξεκίνησε από το γραφείο της εταιρείας Exprestekhservis, της οποίας είναι υπάλληλος.

Ο αυτόπτης μάρτυρας τόνισε ότι δεν γνωρίζει τι προκάλεσε τη φωτιά, προσθέτοντας ότι αυτή δεν επεκτάθηκε σε γειτονικά κτίρια. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στο φλεγόμενο κτίριο, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα