Γιατί η πανέμορφη Φλωρεντία είναι ο πιο εύκολος για περπάτημα προορισμός στον κόσμο

Διαβάζεται σε 4'
Γιατί η πανέμορφη Φλωρεντία είναι ο πιο εύκολος για περπάτημα προορισμός στον κόσμο
Η Φλωρεντία ISTOCK

Αν ψάχνετε για μια υπέροχη πόλη για περπάτημα, θα πρέπει απλά να ταξιδέψετε μέχρι τη γειτονική Ιταλία.

Ποια είναι εκείνη η πόλη, που όχι μόνο είναι όμορφη, ενδιαφέρουσα, διάσημη, συναρπαστική, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, αποτελεί το διακαή πόθο κάθε ταξιδιώτη, αλλά και μπορείς να την γνωρίσεις περπατώντας χωρίς να κουραστείς; Κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος: Βρίσκεται πολύ κοντά στη χώρα μας!

Ο επιχειρηματικός ιστότοπος Insider Monkey, όπως κάθε χρόνο ανακοίνωσε τη λίστα με τις πιο βατές πόλεις στον κόσμο, την οποία δημιούργησε χρησιμοποιώντας πηγές όπως το Tourlane και το WalkScore. Η πόλη λοιπόν που βρέθηκε της Νο. 1 της λίστας, όπου τα πέντε κορυφαία αξιοθέατα της βρίσκονται όλα σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου είναι η Φλωρεντία!

Η Φλωρεντία, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης, είναι ένας θησαυρός της αναγεννησιακής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Οι λιθόστρωτοι δρόμοι της, τα εντυπωσιακά παλάτια και οι εκκλησίες γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ιστορία και πολιτισμό. Οι επισκέπτες που περπατούν που περπατούν και εξερευνούν τα στενά της σοκάκια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ίδια την καρδιά της ιταλικής Αναγέννησης.

Κάποια από τα σημαντικότερα ορόσημα της, όπως η Πινακοθήκη Ουφίτσι, η γέφυρα Πόντε Βέκιο, κ.α. δεν απέχουν ούτε μισό χιλιόμετρο το ένα από το άλλο, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση με τα πόδια μέσα σε 10 λεπτά.

Γνωρίστε τα πιο διάσημα μέρη περπατώντας

Ο Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας (Santa Maria del Fiore), γνωστός και ως Ντουόμο, είναι το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της πόλης. Με τον επιβλητικό του τρούλο, σχεδιασμένο από τον Μπρουνελέσκι, και την καταπληκτική πρόσοψη από μάρμαρο, ο ναός είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Η αναρρίχηση στον τρούλο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη.

Η Γκαλερί Ουφίτσι φιλοξενεί μερικά από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης του κόσμου. Από πίνακες του Μποτιτσέλι και του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέχρι τον Καραβάτζιο, οι αίθουσες της γκαλερί είναι γεμάτες με αριστουργήματα που αποτυπώνουν την εξέλιξη της τέχνης από τη μεσαιωνική εποχή μέχρι την Αναγέννηση.

Η Πόντε Βέκιο ISTOCK

Η Πόντε Βέκιο είναι η πιο διάσημη γέφυρα της Φλωρεντίας και ένας από τους λίγους εναπομείναντες μεσαιωνικούς θολωτούς διαδρόμους. Γνωστή για τα πολύχρωμα μαγαζάκια κοσμημάτων που κρέμονται πάνω από τον ποταμό Άρνο, η Πόντε Βέκιο αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης.

Το Palazzo Pitti και οι Giardino di Boboli

Το Παλάτι Πίττι ήταν κάποτε η κατοικία των Μεδίκων και είναι πλέον μουσείο με εκθέσεις που αφορούν από την τέχνη έως τη μόδα. Οι Κήποι Μπόμπολι, που βρίσκονται πίσω από το παλάτι, είναι ένα υπέροχο μέρος για χαλάρωση, με μαγευτικά μονοπάτια, συντριβάνια και γλυπτά.

Η Βασιλική του Αγίου Σταυρού είναι το μέρος όπου αναπαύονται μερικές από τις πιο μεγάλες μορφές της Ιταλίας, όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Γαλιλαίος και ο Μακιαβέλλι. Η εκκλησία είναι γεμάτη με έργα τέχνης και μνημεία, που αφηγούνται την ιστορία αυτών των σπουδαίων ανδρών.

Η Φλωρεντία, με τα απαράμιλλα μνημεία της, είναι ένας προορισμός που ενώνει την ομορφιά της τέχνης με την ιστορία, κάνοντας κάθε βήμα μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Φλωρεντία ISTOCK

Ποιες άλλες πόλεις είναι εύκολες για περπάτημα

Μαζί με τη Φλωρεντία στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ρίγα της Λετονίας, στη Νο. 2 θέση, με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της σε απόσταση 1,5 μιλίου. Αμβούργο, Γερμανία, στην τρίτη θέση με τα αξιοθέατα του σε απόσταση δύο μιλίων και το Πόρτο της Πορτογαλίας στην τέταρτη θέση, με τα καλύτερα αξιοθέατα σε απόσταση 2,2 μιλίων.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Μαδρίτη, όπου οι ταξιδιώτες θα βρουν τα καλύτερα αξιοθέατα σε απόσταση 2,2 μιλίων. Η πόλη ήρθε με ελαφρώς χαμηλότερο δείκτη ποιότητας αέρα από την Πορτογαλία, ρίχνοντάς την μόλις μια θέση πιο κάτω στη λίστα. Ωστόσο, είναι ένα μέρος που αξίζει να περπατήσετε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα