Ο πειστικός Θεοδωρικάκος και τα πουμαρό του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γράφει 2000 λέξεις στα social media και ο υπουργός Ανάπτυξης είναι ο.15ος που ζητά από τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές.

Επαφές

Επαφές με «επιχειρηματίες» και «εκπροσώπους του λιανεμπορίου» ξεκίνησε όπως μαθαίνουμε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου -λένε- να αναχαιτιστεί η ακρίβεια.

Άραγε τι θα γίνει αυτή τη φορά και θα… πειστούν να κατεβάσουν τις τιμές; Όχι τίποτε άλλο, μα ανάλογες πρωτοβουλίες έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δίχως φυσικά να αναφέρουμε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς.

Αν τελικά ο νυν υπουργός Ανάπτυξης τους πείσει (πράγμα προφανώς απίθανο), κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει ποια είναι αυτή την ιδιαίτερη διαπραγματευτική ικανότητα που έχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πουμαρό μετεκλογικά

Άλλαξε συνήθειες φαίνεται ο Κασσελάκης. Δύο χιλιάδες λέξεις ανάρτηση στο twitter (Χ) το λες και «πουμαρό» ή «σάλτσες»! Όχι τίποτε άλλο μα είχαμε με μείνει με την εντύπωση πως δεν του αρέσουν τα μεγάλα κείμενα.
Φαίνεται όμως πως όταν έρθει ένα «χτύπημα» όπως αυτό του αποτελέσματος των ευρωεκλογών όλα ανατρέπονται.

Τώρα βέβαια προβληματίζει τους ακολούθους του που είχαν συνηθίσει στα εύπεπτα μηνυματάκια.

Δεν πειράζει θα κάνουν έναν κόπο παραπάνω μια και ο πρόεδρος το …έριξε στην κουλτούρα (με τα δικά του κριτήρια τουλάχιστον).

Περικοπές

Βέβαια το περιεχόμενο της ανάρτησης θυμίζει άλλα πράγματα. Αυτό το «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» μόνο αισιόδοξο δεν ακούγεται.

Είναι μάλλον η λέξη «σκληρές περικοπές» στο πιο επιστημονικό, μια και αναφέρεται στα οικονομικά του κόμματος.
Αυτά σε ένα κόμμα που διαθέτει μια ιστορική εφημερίδα, την Αυγή και έναν ραδιοφωνικό σταθμό με αρκετούς εργαζόμενους.

Οι εξελίξεις που φαίνεται να προδιαγράφονται θα «κουμπώσουν» τουλάχιστον ιδιόμορφα με την υποχρέωση του Στέφανου Κασσελάκη να καταθέσει «Πόθεν Έσχες».

Αυτό που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα περιέχει ετήσιες αποδοχές της τάξης των 2 εκατομμυρίων.

Όλα κανονικά

E, τέλειωσαν οι εκλογές και πήραν όλα και πάλι την… κανονική τους πορεία. Ανάμεσά τους και το υπουργείο Εξωτερικών.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις διαρροές του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο «ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε την ξεκάθαρη ερμηνεία της Συμφωνίας Πρεσπών, η οποία ισχύει έναντι όλων (erga omnes). Η επιλεκτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, υπογράμμισε, είναι «ανεπίτρεπτη».

Καθότι, αν θυμάστε πριν τις εκλογές, ήταν μια συμφωνία που την «φόρτωσαν» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αυτή δεν την ήθελε. Επίσης (πάντα πριν τις εκλογές) τονίζονταν με περηφάνια ότι δεν έχουν κυρωθεί τα μνημόνια για την εφαρμογή της. Επίσης, αφήνονταν υπονοούμενα ότι μπορεί να «τιναχτεί στον αέρα» λόγω της συμπεριφορά της Βόρειας Μακεδονίας.

Πάνε τώρα αυτά. Άλλωστε οι ψήφοι από τα δεξιά της στους οποίους στόχευε η Νέα Δημοκρατία δεν ήρθαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα