Όρος Πάικο: Εκεί όπου πηγάζει το αγνότερο νερό της Ελλάδας

Διαβάζεται σε 5'
Όρος Πάικο: Εκεί όπου πηγάζει το αγνότερο νερό της Ελλάδας

Το Πάικο Νερά Μακεδονίας φτάνει στους καταναλωτές αγνό και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το προσφέρει η φύση.

Στην καρδιά της Μακεδονίας, στα σύνορα της Πέλλας και του Κιλκίς, δεσπόζει περήφανο ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς και σπάνιας περιβαλλοντικής αξίας. Το όρος Πάικο είναι ξακουστό για την πλούσια βιοποικιλότητα που φιλοξενεί, τα μοναδικά του τοπία και το πανέμορφο καστανοδάσος του -το μεγαλύτερο σε έκταση στην Ελλάδα. 

Παράλληλα όμως, το συγκεκριμένο όρος είναι φημισμένο και για έναν ακόμη λόγο: Τα εξαιρετικής ποιότητας νερά του. Το Πάικο διαθέτει αμέτρητες πηγές, ποτάμια και φυσικές λίμνες μοναδικής ομορφιάς που οφείλονται στην ξεχωριστή του γεωγραφική θέση, αλλά και στην ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους του. Μάλιστα, στις περήφανες κορυφές του, από τις πλούσιες πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία αναβλύζουν τα αγνότερα νερά στην Ελλάδα: Τα Νερά Μακεδονίας.  

Βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία: Το παράδειγμα της Πάικο Νερά Μακεδονίας

Ήδη από την ίδρυσή της, η Πάικο Νερά Μακεδονίας επένδυσε στο όραμα να αναδείξει έναν τόπο με μεγάλη ιστορική σημασία και μοναδικό φυσικό πλούτο. Βασικός της στόχος ήταν και παραμένει η διάδοση ενός ανώτερου νερού, που εμφιαλώνεται και συσκευάζεται με συστήματα τελευταίας γενιάς. Στόχος που επετεύχθη με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στο οποίο τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και διεθνή πρωτόκολλα, καθώς και πρότυπα διαχείρισης, σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Έτσι, το Πάικο Νερά Μακεδονίας φτάνει στους καταναλωτές αγνό και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το προσφέρει η φύση. 

Λόγω της φυσικοχημικής του σύστασης, της ισορροπημένης σκληρότητας του και της χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, το συγκεκριμένο νερό είναι ένα από τα ποιοτικότερα της χώρας. Μάλιστα, η ανώτερη ποιότητά του έχει τεκμηριωθεί με μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. 

«Συμβαδίζουμε με τις τεχνολογικές εξελίξεις, χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και πάνω απ’ όλα εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας: ένα απόλυτα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό ανθρώπινο δυναμικό, που προέρχεται, κυρίως, από την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, αναβαθμίζουμε συνεχώς τις τεχνολογικές μας υποδομές, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και στην προστασία του προσωπικού μας», αναφέρει η Πάικο Νερά Μακεδονίας. 

Το πρώτο εργοστάσιο στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Έχοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στον πυρήνα των αξιών της, η εταιρεία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε καινοτόμες πρακτικές με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά, το εργοστάσιό της στο Κιλκίς απέσπασε πιστοποίηση Carbon Neutral και έγινε έτσι το πρώτο της κατηγορίας του στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση επικυρώνει το γεγονός ότι το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρίας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εκδήλωσης, έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner, και ότι, ανάλογα με το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δραστηριότητές τους, οι «υπαίτιοι» έχουν χρηματοδοτήσει ένα πιστοποιημένο έργο για το περιβάλλον. 

Όσον αφορά στο εργοστάσιο της Πάικο Νερά Μακεδονίας, η πιστοποίηση Carbon Νeutral κατακτήθηκε μέσα από την καταγραφή του επιπέδου των ρύπων του, τη μείωσή τους (π.χ. με φωτοβολταϊκά πάρκα, μείωση ρύπων μεταφοράς των προϊόντων κ. ά.), αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας. Ειδικά για την έκλυση αναπόφευκτων ρύπων, αυτοί αντισταθμίστηκαν μέσω της χρηματοδότησης έργων που μειώνουν ή και απομακρύνουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων. Τα παραπάνω αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη της στιβαρής στρατηγικής της μάρκας για το περιβάλλον. 

Στις πρωτοβουλίες της Πάικο Νερά Μακεδονίας εντάσσονται επίσης συστήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, μέτρα για την εξασφάλιση άριστων εργασιακών συνθηκών, ενώ η λειτουργία της εταιρίας συμβαδίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Παράλληλα, η εταιρία δραστηριοποιείται εντατικά στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο για τον Άνθρωπο, όσο για το Περιβάλλον. Στηρίζει τους ανθρώπους της και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από εξελισσόμενα επενδυτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα προωθεί τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από την καρδιά της Μακεδονίας, σε ολόκληρο τον κόσμο

UNSPLASH

Έχοντας αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπων και συνεργατών, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, συνεχή ανάπτυξη και κορυφαίες επιδόσεις, η Πάικο Νερά Μακεδονίας κατακτά, μέρα με τη μέρα, περίοπτη θέση σε καταστήματα λιανικής και επιχειρήσεις εστίασης του εξωτερικού. Στο πλαίσιο της εξαγωγικής της στρατηγικής συμμετέχει συστηματικά σε μεγάλες, διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο στοχευμένων εμπορικών επαφών συνεργασίας με ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου παγκοσμίως και δρομολογεί άμεσες και έμμεσες προωθητικές ενέργειες σε πλήθος χωρών.

Σήμερα, διαθέτει παρουσία σε 25 χώρες, σε 5 ηπείρους, ενώ το νερό της έχει κατακτήσει ήδη την καρδιά των ομογενών. Η μεγάλη ανταπόκριση επιχειρηματιών από χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης και των Η.Π.Α., καθώς και το έντονο ενδιαφέρον που εκφράζουν σημαντικοί εμπορικοί εταίροι της ομογένειας σε μητροπόλεις σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύει εμπράκτως την ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα