Αποτίμηση εκλογών κι “επόμενη μέρα” απασχολούν σήμερα την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκφραστούν οι έντονες αντιθέσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι έντονες αντιθέσεις και ο σκεπτικισμός που κυριαρχούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να «καθρεφτιστούν» σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την «επόμενη μέρα».

Μια πρώτη εικόνα του τι επικρατεί καταγράφθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη. Εκεί όπου ο σχεδιασμός του Στέφανου Κασσελάκη για την πλήρη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωποπαγές κόμμα συνάντησε σθεναρή αντίσταση με 7 «όχι» στην εισήγηση που κατατέθηκε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να καλλιεργήσει επικοινωνιακά ένα κλίμα του είδους «όλα πάνε καλά». Παρά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για την ωραιοποίηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, για τις αναφορές σε «μαύρο χρήμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Μια στάση που φαίνεται να εξηγείται από τα δημοσκοπικά μηνύματα για τη μείωση της επιρροής που ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται και μετεκλογικά.

Αποτελεί ερώτημα, πάντως, αν ο Στέφανος Κασελλάκης θα τηρήσει την ίδια στάση και στη σημερινή συνεδρίαση. Ιδίως από τη στιγμή που μέσω των -γνωστών- διαύλων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με το διαδίκτυο καλλιεργείται το αφήγημα του «εσωτερικού εχθρού» που έχει επιστρατευθεί σε κάθε εσωκομματική πολιτική κρίση.

Αυτά ενώ χθες υπήρξε μία ακόμη πολιτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα από τη Γαλλία όπου βρίσκεται σχετικά με τις αρχές που πρέπει να διέπουν και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει στην οικονομία η Αριστερά.

Οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και θα συνεχιστούν με τοποθετήσεις των μελών του οργάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα