Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 9 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Οι Χαΐνηδες Live στο Λόφο Λαμπράκη
Οι Χαΐνηδες Live στο Λόφο Λαμπράκη Spiros Gioldasis

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 9 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Οι Χαΐνηδες Live στο Λόφο Λαμπράκη – Δωρεάν συναυλία

Οι Αλλαγές δεν ζυμώνονται στις αρένες. Η Τέχνη δεν είναι πυροτεχνήματα και γηπεδικά συνθήματα. Ο Έρωτας και η Επανάσταση είναι προϊόντα συνομωσίας. Ανθίζουν στην απρόσκοπτη επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.

Το “Γαλατικό χωριό” των Χαΐνηδων προσκαλεί τους απανταχού Χαΐνηδες να συνωμοτήσουν στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου. Μουσική, χορός, τραγούδι, ψίθυρος και κραυγή, μυσταγωγία και έκσταση, μαζί με κάποιες δόσεις κρητικής ρακομυκίνης, εξασφαλίζουν ταχεία ανάρρωση από παν είδος λοιμώξεως σώματος και ψυχής. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα” 2024.

“Phasma New Music Days” Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής – Δωρεάν συναυλία

Το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής Phasma New Music Days που διοργανώνει το βραβευμένο ίδρυμα Phasma-Music σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας το κοινό σε έναν μουσικό μαραθώνιο σύγχρονων ήχων.

Για τρεις ημέρες, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου 2024 και με ελεύθερη είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τη συμμετοχή τριών ξεχωριστών μουσικών συνόλων που απαρτίζονται από δεκαεπτά καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι θα ερμηνεύσουν συνολικά 89 σύγχρονα έργα 67 Ελλήνων και ξένων συνθετών από 19 χώρες. Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα Phasma-Music Artists, Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος και Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών Πίνδαρος.

Κυριακή Χριστακοπούλου: “Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά” – Δωρεάν εικαστική βόλτα

Την ατομική έκθεση της εικαστικού Κυριακής Χριστακοπούλου με τίτλο “Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά”, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση επιμερίζεται σε δύο ενότητες στον εκθεσιακό χώρο. Στην πρώτη φιλοξενούνται και αναπτύσσονται δώδεκα έργα (διαστ.1.70×0.45εκ.) δουλεμένα με μικτή τεχνική, κάρβουνο, κιμωλία και χαρτί πάνω σε ξύλο, όπου απεικονίζονται γυναικείες μορφές με παραδοσιακές φορεσιές. Η ιδιαιτερότητα αυτών των μορφών έγκειται στα συμβολικά στοιχεία, που η Κυριακή Χριστακοπούλου επιλέγει ως μηνύματα εξωλεκτικής επικοινωνίας και ταυτότητας της γυναίκας στην κοινότητα που ζούσε. Επιλέγει μορφές μικρών ζώων, φίδια, έντομα, πουλιά, τα οποία ξεχωρίζει από τα κεντίδια της φορεσιάς και τα αφήνει να την διατρέχουν, να κάθονται πάνω της, να συνυπάρχουν αρμονικά με την γυναικεία φύση, θέλοντας να τονίσει ότι ο ζωικός κόσμος νοηματοδοτεί την λαϊκή ζωή και έμπνευση, αποτελώντας ιδιαίτερο θεματικό κύκλο της λαϊκής τέχνης.

Athens Photo World 2024 – Δωρεάν φωτογραφικές εκθέσεις

Το Athens Photo World, το ετήσιο φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας, επιστρέφει για έκτη χρονιά στην πολιτιστική σκηνή της πόλης. Η φετινή διοργάνωση, Athens Photo World 2024, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Athens Photo World πιστό στο στόχο του (την ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των πρωταγωνιστών του και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου και της ιστορίας του, την ώρα που αυτή γράφεται) επανέρχεται στο κέντρο της πόλης με δύο υπαίθριες εκθέσεις, το διαγωνισμό για το Βραβείο Athens Photo World και ένα διήμερο με Ψηφιακές Προβολές παρουσίασης δουλειάς σύγχρονων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων και επίκαιρων θεμάτων.

Με τίτλο “Ορεινή Ελλάδα” η υπαίθρια φωτογραφική έκθεση στην Περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την Παρασκευή 5 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024.
Βαθύ πράσινο, ζεστό καφέ, με πορτοκαλί πινελιές, και το ψυχρό γαλάζιο των ορεινών υδάτων κάτω από τον μπλε μεσογειακό ουρανό. Μια Ελλάδα διαφορετική από το θαλασσινό τοπίο με το οποίο συνήθως την συνδυάζουμε, πλούσια σε χρώματα, αρώματα, ζωή και διαδρομές. Οι φωτογράφοι της έκθεσης μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε ανισόπεδες διαδρομές στην κεντρική και δυτική Ελλάδα, μέσα από τους εντυπωσιακούς βραχώδεις όγκους των Μετεώρων, τις μυθικές Δρακολίμνες και τις Αρένες, μέσα από περάσματα και φαράγγια σαν του Αώου και του Μπάρου, τις κοιλάδες του Ασωπού και τη Βάλια Κάλντα για να αγγίξουμε τελικά τις κορυφές, από την Πίνδο μέχρι την κατοικία των Θεών στον Όλυμπο.

“Ολυμπιακοί Αγώνες” λέγεται η υπαίθρια δωρεάν φωτογραφική έκθεση στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου, από την πλευρά της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και στη λεωφόρο Αμαλίας. Φέτος, πέμπτη χρονιά συνεργασίας του Athens Photo World με τον Εθνικό Κήπο, παρουσιάζεται, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  η έκθεση με θέμα “Ολυμπιακοί Αγώνες”, αφιερωμένη στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες. Από 19 Ιουλίου. Περισσότερα στο https://www.photofestival.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα