Ποιος είναι ο YouTuber ΙShowSpeed που ήρθε και τάραξε τους Αθηναίους

Διαβάζεται σε 4'
Ο YouTuber IShowSpeed στην Ελλάδα
Ο YouTuber IShowSpeed στην Ελλάδα YouTube

Ο YouTuber ΙShowSpeed ήρθε στην Ελλάδα και η παρουσία του εδώ μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε.

Αν χθες έτυχε να περπατάτε στον δρόμο και να είδατε έναν άνδρα με συνοδεία και ορδές κόσμου να τον ακολουθούν, να σας ενημερώσουμε πως δεν ήταν ούτε κάποιος διάσημος καλλιτέχνης, ηθοποιός, μουσικός ούτε κάποιος γνωστός αθλητής. Αλλά ο YouTuber ΙShowSpeed, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα, στο πλαίσιο “περιοδείας” που κάνει σε όλο τον κόσμο.

Ο Αμερικανός ΙShowSpeed, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Darren Jason Watkins Jr. περπάτησε στους δρόμους του κέντρου, πήγε στην Κυψέλη, δοκίμασε σουβλάκι και έπαιξε μέχρι και μποξ στον δρόμο με έναν από τους subscribers στο YouTube. Όλα αυτά, ενώ δεκάδες πιτσιρίκια είχαν γίνει η σκιά του και κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε του κίνηση, ενώ εκλιπαρούσαν για μία φωτογραφία μαζί του.

Ακόμα και όταν βρισκόταν στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε από περιοχή σε περιοχή, τον ακολουθούσαν δεκάδες μηχανάκια και κόσμος έτρεχε για να τον πλησιάσει.

Βίντεο από το ταξίδι του στην Ελλάδα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με τον YouTuber να πλησιάζει αγνώστους για να τους συστηθεί και όταν εκείνοι δεν τον χαιρετούσαν, ξεστόμιζε όσες βρισιές γνώριζε στα ελληνικά, κάνοντας ακόμα πιο άβολο το σκηνικό, ενώ αγόρασε φαγητό σε έναν άνδρα που του είπε πως πεινάει και ζήτησε προστασία για να ανέβει να δει τον Παρθενώνα, κάτι που δεν εγκρίθηκε.

Σε ένα από τα βίντεο μάλιστα που αναρτήθηκαν στο X (Twitter) ένας θαυμαστής του ζητάει από τον ΙShowSpeed να ζωγραφίσει οτιδήποτε σε έναν λευκό πίνακα για να το αγοράσει και ως αντάλλαγμα του πρόσφερε ένα ρολόι αξίας 25.000 ευρώ!

 

Ο IShowSpeed μοιράστηκε στο κανάλι του YouTube, το οποίο μετρά πάνω από 26 εκατομμύρια subscribers ένα σχεδόν 3ωρο βίντεο από την επίσκεψή του στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις “περιπέτειές” του.

Ποιος είναι ο IShowSpeed

Ο IShowSpeed γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2005 στο Σινσινάτι του Οχάιο και είναι ένας από τους από την καριέρα στο YouTube, είναι live streamer και ράπερ. Η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί λόγω της γεμάτης ενέργεια και συχνά αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεών του, που τον έχουν κάνει αυτή τη στιγμή να είναι ένα από τους διασημότερους δημιουργούς περιεχομένου αυτού του είδους στο διαδίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί «περιοδεία» στην Ευρώπη και παρουσιάζει τις «περιπέτειές» του σε live stream.

Ο IShowSpeed ξεκίνησε το κανάλι του στο YouTube το 2016, δημοσιεύοντας αρχικά βίντεο από παιχνίδια όπως το NBA 2K και το Fortnite. Το 2021, η δημοτικότητά του αυξήθηκε όταν οι θαυμαστές του άρχισαν να δημοσιεύουν κλιπ από τις ζωντανές μεταδόσεις του στο TikTok. Η έντονη συμπεριφορά του, οι φωνές και οι υπερβολικές αντιδράσεις, τον έκαναν ιδιαίτερα διάσημο, έφεραν όμως και απαγορεύσεις, από πλατφόρμες όπως το Twitch και παιχνίδια όπως το Valorant​​.

Ο IShowSpeed έχει επίσης εισέλθει στη μουσική βιομηχανία, κυκλοφορώντας το πρώτο του single, “Dooty Booty,” το 2021. Άλλα τραγούδια του είναι τα “Shake,” “God is Good,” “Ronaldo (Sewey),” και “World Cup,” τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία και έχουν συμβάλει στην αύξηση της δημοτικότητάς του.

Μία από τις μεγάλες του αγάπες είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που φροντίζει να δηλώνει και κατά τη διάρκεια των βίντεό του, όπως έγινε και σε αυτό από το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Η καθαρή του αξία εκτιμάται ότι φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, με κύρια πηγή εσόδων τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube, τις προωθήσεις προϊόντων, και τις πωλήσεις εμπορευμάτων. Κερδίζει επίσης χρήματα από τις δωρεές που γίνονται κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεών του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα