Το γάντι του ΠΑΣΟΚ και μια συνάντηση που “χρειάζεται” η ΝΔ

Διαβάζεται σε 3'

Πως και πως περιμένουν πολλοί “γαλάζιοι” την επαφή Μητσοτάκη – Ερντογάν ενώ αρκετά υπονοούμενα πέφτουν στην κούρσα της Χ.Τρικούπη.

Ότι πρέπει

Μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν όπως αυτή που «ψήθηκε» τις προηγούμενες μέρες και «ξεφουρνίζεται» σήμερα είναι …ότι πρέπει για το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας!

Ιδίως μετά τον «βομβαρδισμό» που δέχθηκε από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Καραμανλή για την τακτική που ακολουθεί στην εξωτερική πολιτική.

Ειδικά για τον Αντώνη Σαμαρά οι φήμες λένε ότι ετοιμάζει και άλλη παρέμβαση για τα ζητήματα αυτά το φθινόπωρο. Μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακή και θορυβώδη από την τελευταία φορά.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό επιβεβαιωθεί το σίγουρο όμως είναι πως ο Μεσσήνιος είναι σε ετοιμότητα. Πράγμα που σημαίνει πως στο Μαξίμου δεν μπορούν παρά να μετράνε λόγια και πράξεις.

Το γάντι

Όσο θα προχωράει η προεκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, θα γίνονται πιο …ενδιαφέροντα τα πράγματα. Έτσι δείχνουν όλα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «είναι αδιανόητο πρόσωπα που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ να θεωρούν φυσιολογικό να φλερτάρουν με τις επιλογές του κ.Μητσοτάκη ή να τις υπηρετούν. Εγώ είμαι απέναντι σε αυτές τις λογικές και αντιλήψεις. Πρέπει να καταστήσουμε ξεκάθαρο με ποιους είμαστε και κυρίως με ποιους δεν είμαστε».

Το υπονοούμενο …σαφές. Ιδίως αν το συνδυάσουμε με κάποιες αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη στις πρόσφατες εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε πως υπήρχαν στελέχη που του πρότειναν να αφήνει … «φλού» το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Ν.Δ.

Για να δούμε, θα το …σηκώσει κανείς αυτό το γάντι;

Έπιασε τα τικ-τοκ

Ξανάπιασε τα … «τικ-τοκ» ο Κασσελάκης. Κι άρχισε να πίνει καφέδες σε καφετέριες για να ανοίξει κόντρα με την Νέα Δημοκρατία σχετικά με το ύψος του ΦΠΑ στο καφέ και τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ίσως το project του «σοβαρού αρχηγού» που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει τις τελευταίες ημέρες, να αποφάσισαν τελικά στην Κουμουνδούρου πως δεν του ταιριάζει και τόσο πολύ.

Να υποθέσουμε ότι είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν ρεπορτάζ με τίποτε παραθεριστικές κατοικίες σε νησί; Γιατί καλοκαιράκι έρχεται. Δεν «κολλάει» το σπίτι στο Κολωνάκι και το εξοχικό στην Νέα Υόρκη…

Στην πλάκα

Λίγο «στην πλάκα» φαίνεται να παίρνει ο Κώστας Ζαχαριάδης τον «στρατο των τρόλ» που τον βομβαρδίζουν ανηλεώς στο διαδίκτυο. Να επικροτήσουμε το κουράγιο του γιατί …δεν ακούει και λίγα.

Όπως δήλωσε «όλοι αυτοί οι φανατικοί υποστηρικτές οι οποίοι αναπτύσσουν μια δυναμική δήθεν στον όνομα της ηγεσίας (σ.σ του ΣΥΡΙΖΑ) στο ίντερνετ, ε να το περιορίσουν. Εγώ θα έλεγα και τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία, να πάρουν και μια ανάσα δροσιάς».

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τον βρίσκουμε αρκετά αισιόδοξο. Γιατί από ότι φαίνεται τα κίνητρα αυτής της δραστηριότητας είναι ισχυρά. Πολύ ισχυρά θα μπορούσε να πει κανείς για να κινητοποιούνται απλώς από πολιτικό πάθος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα