Φωτιές: Πού είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Διαβάζεται σε 2'
Πυροσβέστες σε κατάσβεση φωτιάς
Πυροσβέστες σε κατάσβεση φωτιάς ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων.

Η Άρτα κατέγραψε χθες την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ήπειρο, φτάνοντας τους 40,5°C, ενώ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν επίσης στο Κομπότι (40°C) και την Πρέβεζα (39°C). Οι θερμοκρασίες αναμένονται στα ίδια επίπεδα και σήμερα, με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερα “δύσκολη” χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου πως «η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών».

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα προσεγγίζουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λέσβος και Χίος βρίσκονται στο πορτοκαλί, επομένως ειδικά σε αυτές τις περιοχές η Πυροσβεστική, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ΟΤΑ είναι σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα.

Την ίδια αυξημένη ετοιμότητα και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε από πυρκαγιές που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα