Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Διαβάζεται σε 3'
Ζακ Κωστόπουλος
EUROKINISSI

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων οι δύο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και μάλιστα ομόφωνα, κρίθηκαν από το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων οι δύο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπό το βλέμμα της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν όπως και πρωτόδικα. Να σημειωθεί ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, καταδικάστηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για το κακούργημα.

Δίκη στο Εφετείο για τον θάνατο του Ζακ Κωστίοπο
Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Από το πρωί υπήρξαν εντάσεις, όταν στις 09:00 – οπότε και είχε ανακοινωθεί ότι θα εκφωνηθεί η απόφαση – η γραμματέας της έδρας είπε στο ακροατήριο ότι εν τέλει το δικαστήριο θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ώρα για να αποφανθούν.

Αλλά και στη συνέχεια, υπήρξε ζήτημα όταν η πρόεδρος ζήτησε να βγουν εκτός αιθούσης όσοι είναι όρθιοι, με αποτέλεσμα άτομα από το ακροατήριο να αναζητούν καρέκλες από άλλες αίθουσες για να ακούσουν την ετυμηγορία.

Δίκη στο Εφετείο για τον θάνατο του Ζακ Κωστίοπο
Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα ελαφρυντικά

Τελικά το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και για τους 2 κατηγορούμενους, ενώ αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον κοσμηματοπώλη.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος πρότεινε μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και η εισήγησή του έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. Υποστήριξε πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε το Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα. Η φθορά δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα.

Ως προς τον μεσίτη, αναφέρθηκε σε απολογία του, σύμφωνα με την οποία εκείνος ενήργησε ενστικτωδώς. «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα» είπε ο εισαγγελέας.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αιτηθεί να τους χορηγηθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα