Το Athens Photo World επιστρέφει για 6η χρονιά με εκθέσεις, προβολές και διαγωνισμούς

Διαβάζεται σε 4'
Το Athens Photo World επιστρέφει για 6η χρονιά με εκθέσεις, προβολές και διαγωνισμούς
Ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών, στο Τόκιο. AP Photo David J. Phillip

Το Athens Photo World γιορτάζει φέτος την 6η του επέτειο, με το πιο ‘γεμάτο’ πρόγραμμα της ιστορίας τουπου περιλαμβάνει εκθέσεις, προβολές, διαγωνισμούς και βραβεύσεις.

Το Athens Photo World επιστρέφει για έκτη χρονιά, πιστό στον στόχο του που είναι η ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των πρωταγωνιστών του, όπως και η συνεισφορά τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου και της ιστορίας του, την ώρα που αυτή γράφεται.

Μέσα από τις εκθέσεις και τις δράσεις του, το ετήσιο φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας έχει ήδη επιτύχει μία νέα σύνδεση μεταξύ του ευρέως κοινού και του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και της φωτογραφίας. Από το 2019 μέχρι πέρυσι ήταν δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τα δρώμενα του.

Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει

  • Δυο υπαίθριες Εκθέσεις στο κέντρο της Αθήνας («Στιγμιότυπα Ολυμπιακών Αγώνων» στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου από τις 19/7 έως την 1η Σεπτεμβρίου και «Ορεινή Ελλάδα» στην Περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τις 5/7 έως την 1η Σεπτεμβρίου).
Mετέωρα, 2020 Σάκης Γιούμπασης
Βάλια Κάλντα, Γρεβενά, 2022 Γιώργος Τσαφος
    O Λευτέρης Πετρούνιας, στη Βραζιλία.

 

O Λευτέρης Πετρούνιας, στη Βραζιλία. AP Photo Dmitri Lovetsky

O Λευτέρης Πετρούνιας, στη Βραζιλία.

Δρομείς περνούν δίπλα από την Ολυμπιακή φλόγα κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. AP Photo Daniel Ochoa De Olza
Η Samantha Arevalo Salinas από τον Ισημερινό, κολύμβηση, στα 800 μέτρα ελεύθερο γυναικών. ΑP Photo David J. Phillip
  • Το διαγωνισμό για το Βραβείο Athens Photo World 2024 (η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φωτογράφων από Ελλάδα και Κύπρο είναι δωρεάν. Φέτος ο διαγωνισμός και το Βραβείο πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΔΕΗ. Οι τρεις που θα βραβευθούν για ολοκληρωμένα ή εξελισσόμενα projects φωτογραφίας ντοκουμέντου ή φωτορεπορτάζ, θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο, με τη φετινή κριτική επιτροπή να συγκροτείται από τους Μιχάλη Καραγιάννη, Πέπη Λουλακάκη και Ορέστη Παναγιώτου. Η έναρξη υποβολής συμμετοχών θα είναι η Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και η λήξη η Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2024. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν την Κυριακή 19/1 του 2025 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων) και
  • Διήμερο (18-19/1/2025) Ψηφιακών Προβολών, Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» (για πρώτη φορά θα γίνουν προβολές φωτοδημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα, του βραβευμένο με Όσκαρ 2024 ντοκιμαντέρ  «20 days in Mariupol», με τον δημιουργό του, Mstyslav Chernov να δίνει το παρόν και να συζητά με το κοινό και η ψηφιακή προβολή των νικητών του διεθνούς διαγωνισμού φωτορεπορτάζ World Press Photo 2024).

Το Athens Photo World 2024 πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την οικονομική υποστήριξη της ΔΕΗ, του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΟΠΑΝΔΑ και την υποστήριξη και του Εθνικού Κήπου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα