Επιτυχημένη περιοδεία της Κ.Ο.Θ. σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Διαβάζεται σε 3'
Επιτυχημένη περιοδεία της Κ.Ο.Θ. σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ρούσε και στο Βουκουρέστι, με έργα Τσαϊκόφσκι και Περπέσσα

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 27 και 29 Ιουνίου στο Philharmonic Hall της όμορφης παραδουνάβιας πόλης Ρούσε του βουλγαρικού βορρά και στο εντυπωσιακό Romanian Athenaeum του Βουκουρεστίου, με μία συναυλία που έριξε την αυλαία στο Athenaeum Summer Festival της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.

Σολίστ στο βιολί ήταν η κορυφαία Βουλγάρα βιολονίστα Liya Petrova, που ερμήνευσε το συναρπαστικό κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι, ενώ στο δεύτερο μέρος του προγράμματος η Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Πουσπουρίκα, παρουσίασε την υπέροχη ‘Συμφωνία του Χριστού’ του Χαρίλαου Περπέσσα, ένα σπάνιο διαμάντι της ελληνικής μουσικής με εκτενείς αναφορές στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Τη συναυλία στο κατάμεστο Romanian Athenaeum χαιρέτησε με θερμά λόγια η Ελληνίδα Πρέσβης στο Βουκουρέστι Ευαγγελία (Λιλή) Γραμματίκα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το κοινό στο τέλος ανταποκρίθηκε με ένα πεντάλεπτο standing ovation προς την Κ.Ο.Θ..

Επόμενος βαλκανικός σταθμός της Κ.Ο.Θ. το Βελιγράδι στις 17 Νοεμβρίου, με μία ακόμη εντυπωσιακή σύμπραξη, αφού η Κ.Ο.Θ. θα εμφανιστεί μαζί με τη σπουδαία Νορβηγή τρομπετίστα Tine Thing Helseth και τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη στο Νέο Μέγαρο Μουσικής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βελιγραδίου.

Οι συναυλίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις εξωστρέφειας και διεθνοποίησης της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2.0 – Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Το έργο έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων μίας κορυφαίας ορχήστρας του τόπου μας και της δυναμικής που μπορεί αυτή να αναπτύξει σε διεθνές επίπεδο. Με τις εμφανίσεις αυτές αναβαθμίζεται η εικόνα ενός ελληνικού συμφωνικού συνόλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενισχύεται η εξωστρέφειά του και προωθούνται οι συνεργασίες του με αντίστοιχους φορείς των άλλων χωρών.

Άλλωστε, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επιδιώκει σταθερά τα τελευταία χρόνια και αναπτύσσει μία σειρά δράσεων προς το σκοπό αυτό, για να ανοίξει δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς των γειτονικών μας κρατών, αλλά και να εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα